Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/13603639 www.bgdnes.bg

Треньорът на "Добруджа" Сашо Ангелов: Строг съм с Валери-младши!

Формулата на успеха е талант, труд, постоянство и желание, казва опитният специалист

"Строг съм с Валери Божинов-младши. Има още много да учи във футбола!"

Това сподели пред "България Днес" треньорът на втородивизионния "Добруджа" Сашо Ангелов, който в момента тренира 15-годишния син на Божигол. Опитният специалист е втори баща на бившия футболист на "Ювентус" и "Манчестър Сити" и е с най-голяма заслуга за неговата забележителна кариера.

Любопитното е, че за определен период Сашо Ангелов заедно с Валери Божинов баща и син ще работят в "Добруджа". Младежът кара зимна подготовка с тима и попива от футболните знания на Ангелов.
"Малкият Валери има много добри физически данни, но трябва здраво да работи, за да подобри уменията си с топка. Да мисли бързо и да взима правилните решения на терена. Формулата на успеха в спорта е талант, труд, постоянство и желание. За Валери е от голяма полза, че тренира с мъже. Слуша ме, няма къде да ходи. Дори, когато се сърди, че му правя забележки, знае, че е за негово добро. Очаквам пристигането и на баща му."
Валери Божинов-старши скоро започва двуседмичен стаж при Сашо Ангелов. Божигол ще помага в спортно-техническия щаб. Валери ще съчетава новите си професионални ангажименти с тези към медийния гигант "Скай Италия". Божинов ще продължи и обучението си за спортен директор в Коверчано. Това е една от най-престижните световни школи и в нея изнасят лекции знаменитости като Рафаел Бенитес, Деметрио Албертини, Марсело Биелса.
"В Коверчано имам допир до големи личности - треньори, ръководители - разказа Божигол, след като започна курсовете там. - Може да научиш много от тези хора. Дай боже, това да бъде предимство за моето развитие."
Със сигурност в "Добруджа" с нетърпение очакват пристигането на Божигол, който ще помага с опита си от големи първенства.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама