Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13605107 www.bgdnes.bg

20 милиона искат роднините на четирима загинали в катастрофа край Куцина

Рекордни искове от над 10 милиона евро предявиха роднините на четиримата загинали - трима румънски и един турски граждани, към шофьора на румънския автобус, който катастрофира на 6 август миналата година край великотърновското село Куцина.

Процесът за обезщетенията обаче ще е отделен и няма да е част от наказателното дело.
53-годишният обвиняем Дженгиз Джан остава в ареста, реши вчера Великотърновският окръжен съд.

Реклама

Джан е обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост заради неспазване на правилата за движение по пътищата. Експертизи показаха, че автобусът се движил със скорост от 130 км/ч. при разрешени 80 км/ч.

Тежката катастрофа, която уби 4-ма и рани тежко други петима души, стана около 01,30 ч. на 6 август миналата година. Трагедията се разигра на пътя Велико Търново - Русе - между селата Поликраище и Куцина. Тогава автобус "Мерцедес" с 34 пътници и двама шофьори се връща към северната ни съседка след екскурзия в Истанбул. Внезапно летящият с висока скорост рейс се отклонява вдясно. Помита спряла на отбивка кола, а след това се разбива с дясната си част в крайпътно дърво и успява да спре чак след 140 метра.

Определението подлежи на обжалване пред Великотърновския апелативен съд. По същество делото започва на 7 и 8 март, когато за разпит ще бъдат призовани 40 свидетели и вещите лица.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама