Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13605157 www.bgdnes.bg

Психясал софиянец коли съсед, барикадира се в "Люлин"

Отряд "Кобра" и психолози към МВР пристигат да помагат, озаптяват го

Командосите от специализирания отряд "Кобра" се активират, след като психичноболен столичанин нападна съсед с нож в жилищна кооперация в квартал "Люлин", а след това се барикадира, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сигналът е подаден миналата вечер малко преди 22 часа на спешния тел. 112. Към адреса - жилищна кооперация в столичния жк "Люлин", незабавно са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ, но се оказва, че ченгетата от районното не могат да се справят със ситуацията самостоятелно.

Реклама

Полицаите застават пред сградата и я обграждат, а в това време психичноболният мъж се заключва в апартамента си.

Докато чакат да пристигне специалният отряд "Кобра", униформените установяват,че 53-годишният психясал софиянец напада с нож и наръгва многократно свой съсед. Жертвата на нападението е транспортиран в болница с множество порезни рани по тялото. След като е закърпен, пострадалият съсед е освободен за домашно лечение.

На място в "Люлин" заедно с отряд "Кобра" пристигат и екипи от Института по психология към МВР. Благодарение на специално обучените полицаи психичноболният софиянец е изведен безопасно от дома му и е настанен в ареста. Предстои да бъде задържан за 72 часа, но също така ще му бъде назначена психиатрична експертиза за установяване на психичното му заболяване.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама