Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13654919 www.bgdnes.bg

Жената на Боби М. хапва рапани в Барселона

Мария Петрова организира 60-годишния юбилей на шефа на БФС

Трикратната световна шампионка по художествена гимнастика Мария Петрова тъне в лукс в Барселона. Втората съпруга на шефа на БФС Борислав Михайлов от известно време е в каталунската столица по служебни ангажименти, свързани със спорта.

Самата Мария споделя, че е отседнала в един от най-скъпите хотели в Барселона "Каса Фустер", който има уникална архитектура и е с пет звезди. Петрова изпълнява длъжността вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика, а освен това е и вицепрезидент на Техническия комитет към Световната федерация.

Реклама

"Мечтай много, за да не си никога в реалността", съветва бившата гимнастичка и признава, че както винаги е на път. Мария намира време да отиде дори до плажа в Барселона. Любимият деликатес на Петрова се оказват морските рапани. Бившата гимнастичка обожава морските деликатеси, затова и паелята е сред задължителните ястия в менюто й.

Мария Петрова се е заела и с организирането на 60-ия юбилей на своя съпруг. Боби Михайлов ще посрещне големия си празник на 12 февруари. Засега не се издават повече подробности около честването, но е ясно, че бившият вратар ще покани много свои съотборници и приятели от средите на футбола.

"Ако можем да направим равенство спрямо медалите и успехите, които българските гимнастички са постигнали, тези 70 години са достатъчни, поне засега, в развитието на българската художествена гимнастика. Българките още със стъпването си на световната сцена показват, че са достойни за гордост със своя труд, любов и отделеност към художествената гимнастика. Те я издигнаха много нависоко. Направиха така, че в България да бъде един от най-популярните спортове за момичета и жени", гордее се Мария Петрова.

От 31 март до 2 април в столичната зала "Арена София" ще се проведе световната купа по художествена гимнастика. 67 индивидуални гимнастички и 16 ансамбъла от 51 държави вече са заявили участие. България ще участва с две индивидуални гимнастички и ансамбъл, като очакванията са за медали.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама