Реклама
https://m.bgdnes.bg/da-pomognem/article/13690928 www.bgdnes.bg

5 хиляди трябват на Далия, за да проходи

Семейството мечтае детето им да има нормално детство 

Не може да се обръща и да си държи главата изправена 

"Мечтаем Далия да има нормално детство."

Тези сърцедокосващи слова са на майката на борбеното дете Вероника Ризова, което е само на годинка и два месеца. За съжаление вместо да проходи и да има нормално детство, малката Далия се бори с тежка диагноза, която пречи на нейното израстване.

Далия е родена в Монтана на термин, нормално, но по време на раждането е имала недостатък на кислород. Поради тази причина е получила увреждане на нервната система, или по-ясно казано - детска церебрална парализа.

Реклама

"Вероника е много добра майка, която се грижи отлично за детето си. Всички се надяваме момиченцето да се оправи. Знаем, че много хора помагат и даряват средства за лечението на Далия. Доброто наистина съществува", споделят пред "България Днес" от общината в областния град. По думи на служителите детето е много лъчезарно и заслужава да има нормален начин на живот.

Освен парализата Далия има и установена микроцефалия и забавен растеж. Заедно с майка си детето всеки ден пътува до София за рехабилитация, но за жалост ефектът е минимален. Борбеното момиченце все още не може да се обръща, да държи главата си изправена, както и да седи. Поради тази причина семейството иска да опита с рехабилитация в клиника в Словакия, тъй като лекарите там дават надежди. За съжаление родителите на Далия не могат да се справят сами, тъй като само за 10 дни терапия са необходими 5 хиляди лева. Освен това от лечебното заведение изискват депозит, който да подсигури лечението на детето.

Всеки с добро сърце, който желае да помогне на малката героиня Далия, може да го направи на следната банкова сметка:

Титуляр: Далия Радостинова Ризова

IBAN: BG24STSA93000028977147

BIC: STSABGSF

Детето може да се подкрепи и чрез оналайн базар във Фейсбук - https://www.facebook.com/groups/pavelandreevbggroup/

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама