Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13698982 www.bgdnes.bg

Вирус повали отец Иван

Нови проблеми със здравето 

Изпращайте ни храна и пари, зове духовникът 

"Вирус ме повали много лошо! Не мога да стана от леглото и цяла нощ не съм спал. Доктор дойде да ме посети вкъщи, тъй като нямам сили да ходя. Не мога да повярвам какво ми се случва - една болежка отминава, а друга ме застига."
Това сподели пред "България Днес" отец Иван, който преди няколко седмици преживя два инсулта, а сега има ново здравословно изпитание. След инсултите духовникът изпада в кома в продължение на пет дни, а след като излиза от нея, има пропуски в паметта му, като не може да си спомни за някои хора и случки.
"След инсултите се чувствам добре и се надявам в бъдеще да няма усложнения. Лека-полека започвам да се раздвижвам, като ходя с помощта на патерици", каза още дядо Иван.
Отчето потвърди, че положението му в приютите му не е добре и стотици хора са изправени пред поредното изпитание на глад и студ в средата на зимата.
"Хранителните запаси почти ги няма. Затова чрез вашия вестни ще помоля хората да ни изпращат храна и пари. От дрехи нямаме нужда, друго сега ни е важно", призова духовникът. Отец Иван посочи и точен адрес, на който хората с добри сърца да изпращат колети - село Якимово, улица "Георги Димитров" 133.
"В Якимово имаме най-голяма нужда от средства и храна, тъй като тук сме най-много хора. След изписването ми от болницата и аз съм тук, като вероятно повече време ще остана, тъй като не мога да пътувам. Много силни са болките ми в десния крак и избягвам всяко натоварване", обясни още за ситуацията отчето.

Четете още

5 дни бях в кома, нямам нито лев

5 дни бях в кома, нямам нито лев

Отец Иван преживя инсулт

Отец Иван преживя инсулт

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама