Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/13704151 www.bgdnes.bg

"Реал" осакатен за световното в Мароко

Тимът на Карло Анчелоти без шест звезди срещу "Ал Ахли"

Без куп важни футболисти ще играе "Реал" (Мадрид) на световното клубно първенство. Тази вечер "кралският" тим започва участието си в полуфиналите в Мароко, като съперник ще бъде египетският "Ал Ахли". Финалът на надпреварата е в събота.

Голмайсторът Карим Бензема и вратарят Тибо Куртоа бяха оставени извън състава, който отпътува за надпреварата. Куртоа получи контузия в слабините, а Бензема лекува травма с подколянно сухожилие. От лекарския щаб на тима увериха, че контузиите и на двамата не са сериозни, но те няма да участват на световното клубно първенство.

Реклама

Едер Милитао също отпадна от състава заради травма, както и Еден Азар. Ферланд Менди и Лукас Васкес са извън отбора на Анчелоти, като първият в момента лекува контузия на бедрото, докато вторият е с проблем на глезена. За сметка на шестимата отпаднали в групата бе включен възстановеният Давид Алаба.

Испанският шампион изигра един от най-слабите си мачове през сезона през уикенда, след като отстъпи с минималното 0:1 в гостуването си на Майорка. Винисиус Жуниор отново стана обект на расистки обиди от трибуните, беше наричан "маймуна", заради което испанската федерация се самосезира.

"Реал" се намира в една от най-лошите си серии. За последните си 9 мача в Ла Лига "кралският" клуб е спечелил едва 14 точки. Това не се е случвало от края на сезон 2018/19, когато титлата вече бе загубена.

"Вече се фокусираме върху световното клубно първенство. Ентусиазирани сме, че ще играем на него", коментира треньорът на мадридския клуб Карло Анчелоти.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама