Реклама
https://m.bgdnes.bg/svyat/article/13714822 www.bgdnes.bg

Джеф Безос изстрелва гаджето си в космоса

Джеф Безос изстрелва гаджето си в космоса! Компанията на милиардера Blue Origin ще изпрати първия изцяло женски екипаж в космоса през следващата година. Лорън Санчес, приятелката на Безос, ще ръководи мисията в началото на 2024 г, съобщава businessnovinite.bg.

Самоличността на останалите пет дами остава тайна до наближаването на старта, който все още не е официално потвърден от компанията. Санчес каза пред WSJ, че е "супер развълнувана и малко нервна" относно полета в космоса.

Реклама

"Това ще бъдат жените, които променят света и които имат въздействие и послание, което да изпратят", каза тя.

Междувременно Безос, който се разведе със съпругата си през 2019 г. след афера със Санчес – я "окуражава" за мисията и е "развълнуван", че тя ще се случи.

Санчес е известна в САЩ като водеща на новините, но също така е лицензиран пилот на хеликоптер. Тя е основател и на Black Ops Aviation, компания с основатели жени за снимки във въздуха. Според WSJ Безос благодарени на Санчес е преодолял страха си от летене след катастрофата с хеликоптер през 2003 г.

Безос е в процес на получаване на собствен пилотски лиценз. Въпреки че Санчес няма опит като астронавт, това не би трябвало да е проблем, тъй като целта на Blue Origin е да изпрати обикновени цивилни в космоса.

Пътуването ще бъде около 10 мин., а цената на билетите не е публично обявена

Според уебсайта на фирмата членовете на екипажа могат да бъдат напълно обучени за полет само за два дни. След като излетят, пътниците пътуват със скоростта на звука покрай линията на Карман (границата между земната атмосфера и космическото пространство). След това се носят в безтегловност за няколко минути и стават свидетели на променящи живота гледки към Земята, преди да се спуснат с парашути.

Реклама
Реклама
Реклама