Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/13716250 www.bgdnes.bg

Щерката на Ласкин яде яки шамари в новия филм на Яна Маринова

Влади Зомбори бил жертва на домашно насилие

Дъщерята на Иван Ласкин яде здрави шамари в новия филм на Яна Маринова.

Лентата "Игра на доверие" е направена по действителен случай и разказва за домашното насилие - един от най-сериозните проблеми в последните няколко години не само в България, но и по света.

Наследничката на покойния актьор и Алекс Сърчаджиева - София, влиза в ролята на Маринова като млада. Именно нейна е идеята за филма.

Реклама

Яна има тежко детство. Прострелвана е в крака, забивали са й нож. Карана е да нагълта куп хапчета, както и още десетки неща, през които нито едно хлапе не трябва да преминава.

"София премина през тежък кастинг. Пребори над 200 деца. Майка й също изрази желание да играе. Ролята й е много тежка. Отнесе десетки шамари. Въпреки това детето се държа стоически и не трепна нито веднъж", обясни режисьорът на лентата Мартин Макариев.

Дъщерята на Ласкин играе рожбата на Владимир Зомбори и Луиза Григорова-Макариев. Във филма семейството има огромни проблеми. И, разбира се, и детето го отнася.

"Аз също съм бил жертва на домашно насилие. Вкъщи не са ме били, но нямаше хармония. Имаше психическо насилие, ако мога да се изразя. Родителите ми имаха проблеми. Аз израснах с тях. Бях объркан. От това, което виждах вкъщи, не знаех как да се държа с жените. Имах проблеми с това", обясни Зомбори.

Следва очаквана раздяла на родителите му. А в един момент - след 12-годишна пауза, те изненадващо се събират.

Реклама

"Бях втори курс в НАТФИЗ, когато ми сервираха, че ще се събират. Сега са отново заедно и са щастливи. Историята завърши с хепиенд", добави Зомбори.

За ролята си Луиза повече от година проучва жени, които са жертви на домашно насилие. Младата актриса от години силно се вълнува от този сериозен проблем. И добавя, че чрез филма иска да помогнат на много жени, които трябва да признаят за проблемите си вкъщи.

"Посланието на филма е да дадем кураж на всички", каза Григорова.

Тя и целият екип от филма са готови да помогнат на жени, жертви на домашно насилие.

"Дори и чрез разговори. Бихме помогнали, както можем. Ще ни е интересно да разберем техните истории", казаха обединено актьорите, сред които и Пламен Манасиев и Александър Димов.

Реклама
Реклама
Реклама