Реклама
https://m.bgdnes.bg/futbol/article/14546715 www.bgdnes.bg

5 млн. евро чака ЦСКА-София от трансфери

Контузия спира продажбата на нидерландеца Брадли де Нойер

Около 5 млн. евро очаква ЦСКА-София от трансфери през лятото. "Червените" искат да запазят основния си състав, но най-вероятно ще се разделят с трима от важните си футболисти при добри оферти. Най-сериозен интерес има към голмайстора Дюкенс Назон, към когото има конкретни запитвания от азиатски клубове. От "Армията" са поставили цена от 2 млн. евро на нападателя, който прави страхотен сезон в Първа лига и има 17 отбелязани попадения. Сумата за Назон можеше и да е по-висока, но хаитянинът вече е на 29 години, което намалява цената.

Друг от конвертируемите играчи на "червените", колумбиецът Браян Морено, който е един от основните жокери на треньора Саша Илич, е основно резерва, но именно като такъв има 9 гола в първенството до момента. Към Морено имаше конкретна оферта от руския "Торпедо" (Москва) за 1,5 млн. евро, но от ЦСКА искат поне 2 млн. евро за него.

Реклама

Третият футболист, към когото има сериозен интерес е африканецът Амос Юга. Защитникът наскоро подписа нов договор с "червените", но напоследък демонстрира слаба игра и прави доста грешки, а бързината му е под всякаква критика. Към него има интерес от арабски и китайски клубове, а цената на 30-годишния здравеняк е около 600 000-700 000 евро.

"Червените" планираха и продажба на защитника Брадли де Нойер, който по различни причини изпадна от титулярния състав. Но нидерландецът получи тежка контузия и ще се възстановява около 6 месеца, което на практика прави негов трансфер невъзможен.

От ЦСКА като свободни агенти ще си тръгнат няколко играчи. Един от тях е защитникът Мено Кох, който отказва да подпише нов договор с намалена заплата. Неясно е бъдещето и на двамата вратари Густаво Бусато и Димитър Евтимов. Техните контракти изтичат през лятото и най-вероятно поне единият от тях ще се раздели с "червените". През миналата година бразилецът и българинът преподписаха в самия край на сезона.

Четете още

ЦСКА се хвърля в атаки срещу "Лудогорец"

ЦСКА се хвърля в атаки срещу "Лудогорец"

Огради пазят Десподов от камъни

Огради пазят Десподов от камъни

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама