Килърът Петър Ангелов проговаря: Женя ми прости, че я заклах

Приятел
Автор: БД Онлайн

Килърът Петър Ангелов проговаря:
Женя ми прости, че я заклах

Бях готов да я убия без пари, понякога сънувам лицето й

Автор: Борислав Радославов      Снимки: Борислав Трошев

"В затвора започнах да се интересувам от религия и да ходя на църква. Паля свещички за Женя. Може нагло да звучи - с какво право го върша. Но си мисля, че ми е простила. Иначе как ще живея, психически ще се срина. Просто усещам, че ми е простила".


С тази изповед ни посреща в затвора във Варна 24-годишният Петър Ангелов. Килърът закла брутално с над 77 наръгвания с нож 21-годишната студентка от морската столица Женя Тодорова. По данни на разследващите - с нож за мазане на филии и химикалка.
За първи път здравенякът проговаря пред медии. Никога досега Ангелов не е разголвал душата си пред журналисти така, както ще го направи в следващите редове. Една изповед от килията, която ще взриви общественото мнение и ще предизвика лавина от въпроси и коментари.


"Сънувал съм я няколко пъти, най-вече лицето й. Не си спомням убийството и поне това не ме тормози. Защото се надрусах много здраво. Беше много силно пико, смесено с метаамфетамин кристали. Много ме караха да пия вода и след няколко часа ме заведоха на проба и показа по-малко", постепенно отключва спомените и чувствата си Петър, който е осъден доживот да търка наровете във Варненския зандан.
Случаят с убитата Женя вдигна на крак цялото общество. Трагедията бе още по-ужасяваща и покъртителна, тъй като поръчката за кървавата вендета дошла от лелята на жертвата. Заради това Светла Тодорова също ще лежи до края на дните си, но в женския затвор в Сливен.
"Хвана ме в момент, в който бях психически нестабилен. Бях се отчаял от всичко. Една грешка и сега цял живот зад решетките. Когато ми предложи въобще не съм се замислял. Просто си казваш - туй трябва да го направя и го правиш. Взех един нож и отидох. И накрая се озовах в ареста", връща лентата назад младият убиец.
Между поръчката и убийството минават само няколко часа. Дотогава Петър не е убивал никога. Бил е зависим от наркотиците, вършил е дребни престъпления и хулигански прояви, но никога не е отнемал човешки живот. До онзи момент, в който Светла, която е майка на приятелката му Даниела, му заръчва да убие Женя.
"Седяхме на двора с Даниела и майка й. Светла ми предложи и аз веднага се съгласих. Каза ми - "Много ме дразни таз Женя, може ли по някакъв начин да я няма, да я очистиш". Даже и пари отначалото не исках. Имах си всичко. Не съм за 2000 лева. Пари имах. Щом разполагах с 60 лв. на ден да си купя половинка дрога, нали се сещаш, че не ми е било за тях. Майка ми работеше в Италия и всяка седмица ми пращаше по 100-200 евро. Тук си правех схемички да оцелявам харабията", споделя мислите си Петър преди да вдигне ножа към студентката и да го забие 77 пъти в главата, шията и гърдите й.


Убиецът и жертвата не се познават. Днес килърът горчиво съжалява за глупостта, която е направил. Но не може да върне нито времето назад, нито живота на младата и интелигентна студентка.
"Женя съм я виждал два-три пъти. Нямахме никакви отношения. Добро момиче, което не излиза от тях, не взима наркотици. Аз съм в една среда, а тя в никаква. И точно това най-много ми тежи, защото беше добро момиче и не го заслужаваше. Поне да беше някоя мърша. Сега ме е супер яд", изповядва затворникът.
След като извършва жестокото убийство едва за 2000 лв., които дори и не получава, кое мотивира Петър? Още повече, че не познава жертвата и няма причина да я ликвидира. Тук мотивът, оказва се, е сложна смес от наркотици, разюздана младост, липса на родителски контрол, презадоволеност, лоша компания и загуба на най-близките хора.
"Баща ми два пъти съм го виждал. Направили са ме с майка ми, после се скарали и са се развели. Мама отиде да работи в чужбина, а баба и дядо ме отгледаха. След като двамата починаха беше много тежко. Претърпях голям емоционален срив. Вече бях изгубил смисъл за живот и го преоткрих в наркотиците. Само те ми помагаха. Бях отчаян и нямах какво да губя. Всъщност съм имал, но тогава си мислех, че нямам. И затова веднага вдигнах ръка и казах, че ще очистя Женя", продължава с изповедта си Петър Ангелов.


Не само загубата на любимите баба и дядо и семейните неволи на родителите отключват мрачните способности на килъра. Връщайки лентата с няколко години назад откриваме проблем в детството му, който с времето ескалира и започва да взима една по една своите жертви. Стигайки и до убийството на Женя.
"От 1 до 8 клас бях много тормозен, защото бях дебел. От 9 до 12-ти аз ги тормозех. Насъбрах голям гняв и знам, че всичко се връща. Реших по-сериозно да взимам и да продавам наркотици. Да ходим да ги бием и да ги гърбим. Детски работи, от които вече съм далеч. Стремях се към по-големите да ги гърбим, а не по-малките. Дребните сами си даваха, колкото пари имат", споделя вътрешния си катарзис варненецът.
Започнал с дрогата, за да прилича на по-големите. Да се почувства повече мъжкар, да не изостава от "модата". И да превъзмогне всички обиди.
"Още в 8 клас почнах с трева. От само себе си. Всички съм пробвал без инжекции, не ги обичам. Чувствах се страхотно, бях в еуфория, забравях проблемите", разказва Петър.
Близо три години, откакто лежи в затвора във Варна, той е абсолютно чист. Тренира всеки ден във фитнеса и впечатлява с мускулесто тяло.
"Влязох в зандана на 27 септември 2012-та. Изчистих се от всички наркотици и лошо влияние, започнах да тренирам. Закалих се тук, няма шанас иначе. Но докато се изчистих в ареста три месеца и половина беше много тежко. Имах жестоки кризи", споделя с плам в очите килърът.
Най-трудно е било за Петър да свикне с доживотната присъда. Да приеме, че е осъден да не излезе жив от затвора. Че съдбата му е да бъде затворен зад решеките до последния си дъх.
"Беше ми като сън като ми дадоха доживотната присъда. Излизаш на каре, тренираш, къпеш се, гледаш да се разсейваш. После се връщаш в килията, четеш книги и мислиш. Изпадаш често в депресия, сложна работа. Докато свикнеш с присъдата е най-трудно. Но вече го направих, няма накъде. Ако не свикнеш просто откачаш", размишлява Петър и все още не може да повярва какво е извършил и каква орис го е застигнала.
Отначало взимал успокоителни. Дори обмислял да сложи край на живота си в най-тежките мигове на депресия. Но стиснал зъби и се отказал.
"Съжалявам за всичко. Много е глупаво. Като влезеш в ареста или затвора осъзнаваш какво е важно за теб. Дори да нямаш никой навън. Сега съм на принципа "по-хубаво помогни, а като не можеш не се занимавай", казва убиецът.
И тук идва още по-деликатния и тежък момент. Мигът, в който ще се обърне към бащата и майката на закланата Женя. Макар не очи в очи, а чрез "България Днес".
"Искам да им кажа, че искрено съжалявам. Много е трудно да ги погледна в очите. Момичето по никакъв начин не заслужаваше. Не е приятно да погледнеш в очите майката и бащата на момичето, което си убил. Само веднъж го направих и нямаше какво да им кажа. Личната вина, която изпитвам, си остава за цял живот. Каквато и присъда да дадеш, убитият човек няма да го върнеш. Затова с който познат съм се чул или видял съм казал - внимавайте, нещата стават много бързо. Някои осъзнаха и спряха наркотиците, за което много се радвам. Даже си направиха и деца", сподели Петър.
Днес той не може да прости на лелята, че го е подвела да убие Женя. Макар самият той да е изявил желание за кървавия завършек.
"Направо си ме изигра. Хвана ме в нестабилен момент. На втора инстанция като тръгна да се жалва й казах: Няма какво да се жалваш, ти сама си го направи. На първа инстанция всичко беше подготвено за съкратена процедура да не оставаме доживот. Явно лош съвет са й дали и реши, че е невинна и поиска обща процедура. Аз поисках съкратена, но заради нея минахме на обща и ни закопаха за 8 часа", разказва килърът.
И се обръща към лелялта Светла Тодорова: "Защо ме накара да го направя? Ако не беше ти, сега щях да съм наркоманче, да намирам надежда някаква. И така до момента, в който друг обрат щеше да настъпи в живота ми, може би за добро", отприщва още повече емоциите си Петър Ангелов.
Той е категоричен, че заслужава да лежи в затвора. Но не и доживот, както Темида отсъди.
"Млад и неосъзнаващ бях тогава. Това не е смекчаващо обстоятелство, но не е и за доживот. Не ми дадоха шанс да се поправя. Реално трябваше да ми дадат 30 години. Да знам, че един ден ще изляза. Как може да живееш с мисълта, че тук ще умреш между решетки и четири стени?!", разсъждава Петър.
И продължава: "По време на депресии мислех да се самоубия, затова и започнах хапчетата. Явно е трябвало да стане така, че да се осъзная. Мисля по цял ден. Ако не се съхраняваш психически след петата година мръдваш. А съдиите и прокурорите спят спокойно, смятайки, че са въздали справедливост. А не е така".
Сега на затворника не му остава нищо друго, освен да чака промяна в закона и шанс да излезе някой ден на свобода. Дотогава поне да има шанс да работи. И така да се появи поне минимална възможност да изплати част от обезщетението на почернените родители.
"Нямам пари да платя присъдената кръвнина. И на работа не ме изкарват. И да искам ги нямам. Това са много пари. На бащата и майката по 200 000 лв., каквато сума и лелята трябва да даде. Социално слаб съм. Дават ли ти шанс?", казва лишеният от свобода.
За финал младият мъж казва, че много от затворниците били по-добри и по-умни от тези навън. Но не всички. "Тук влизат агнета, излизат вълци. Само гейове, педе*аси и цигански истории тук. Даваш му едно кафе и той си мисли, че си му оправил живота. Чакам да сменят закона и да тръгна на работа с хора като мен", таи последна надежда Петър, след което надзирателите го поемат и съпровиждат обратно по мъчителния път към килията.

Плачем с майка ми

"Майка ми идва най-често на посещение, стига да е в България. Тя го прие много тежко. Аз съм единствено дете и сега съм затворен доживот. Плачем на свиждания като се видим. Съжалява и тя много. "Как не знаех да те спра", ми казва като всяка майка, която би възпряла детето си от подобно нещо. И постоянно ми натяква: "Как можа? Сега кой ще ме гледа навънка?". Не й е лесно", разказва килърът на Женя.
Крепи го надеждата за промяна в закона и да излезе на свобода. Това си го пожелава. Останала му е само тя и неговата майка. И несбъднатите планове за спокоен и нормален живот.
"С майка ми продадохме апартамента в същия ден на убийството. Щяхме да ходим да си избирам друг, за кола и да започвам шофьорските курсове. Беше си замислено още преди това. Но - ето ме сега тук", въздъхва Петър.
И добавя:"Даниела, която ми беше приятелка, не идва да ме вижда в затвора. Не желая да го прави и не съм я карал. Тя трябва да продължи живота си, аз съм свършен. Ходи при майка си в Сливен", казва още Петър.

По-брутален ли съм от Брайвик?

"Андерш Брайвик уби 77 човека и го осъдиха на 21 години затвор. И все пак му дадоха шанс. Дали е добре или не, те му дадоха този шанс. Къде по-големи зверства е извършил, а аз съм тук доживот", разпалва се затворникът.
Ако някога излезе на свобода, Петър крои планове да създаде семейство и да избяга в чужбина. Наркотиците обаче били по-силни от това желание досега.
"Година и половина бях общ работник за кирливи 20 лева на ден. Не съм мислил за висше. Винаги съм бил слаб ученик и двойкаджия. Даже 12 клас не можах да завърша, защото не отидох на поправките. Директорът и класната ми се обаждаха, а аз ми казвах, че съм зает. Глупава работа", съжалява и за загърбеното бразование младият здравеняк.

Убийството не било за имот

"Убийството не е било за двуетажната къща в квартал "Левски" във Варна. Лелята така го е измислила, подметнала ми го е и аз съм захапал. Нищо общо с реалността. Нали майката и бащата на Женя са собственици, какво общо има Женя? Глупости, които не знам от къде си ги смучат хората. То е нелогично просто. Вдигнах ръка, казах, че аз ще го направя и това е", изповядва килърът.
В сградата живеели освен жертвата и родителите й, още лелята Светла, дъщеря и Даниела и другите й две дечица, както и приятелят й.
"Лелята Светла не работеше, по цял ден си гледаше децата. Едното е на 3, другото на 5, а Даниела, с която бяхме гаджета - на 15. Беше много добра майка, постоянно хвърчеше покрай тях. Приятелят й не знаеше за какво става въпрос. Той беше в Белгия. Само най-малкото дете май беше от него. На семейни начала живееха", разказва Ангелов.
И добавя за финал:"Наистина ми тежи за това невинно момиче. Към затора се приспособяваш, но личната вина няма как да я изчистиш. Затова ходя на църква, по някакъв начин да се успокоявам".

Диана Габровска е първата българска порнозвезда

Диана Габровска е първата българска порнозвезда

- Голата кандидат-кметица от Момин проход пише история  - Дебютният й филм +18 е лесбосцена, излиза навръх изборите в неделя Диана Габровска е първата официална порнозвезда в България! Голата кандидат-кметица от Момин проход, чиито разпространени голи снимки преди местния вот през октомври 2019-а бламираха явяването й на изборите и предизвикаха

Победителката в "Мастършеф" Мария Жекова: Вложих всичките си пари в стара родопска къща

Победителката в "Мастършеф" Мария Жекова: Вложих всичките си пари в стара родопска къща

От нея стартирам новото си предаване "Вкусът на България" по Би Ти Ви КОЯ Е ТЯ Мария Жекова е победителка в седмия сезон на "Мастършеф". Родена и израснала е в София, на 29 години. Фотограф по професия и родолюбец по душа, тя започва свое кулинарно предаване по Би Ти Ви. Първият епизод на "Вкусът на България" e в събота (24 септември) от 11 ч

Фризьорът на звездите Милен Драганов:  Прибрах се в България с 2 лева и станах коафьор на годината

Фризьорът на звездите Милен Драганов: Прибрах се в България с 2 лева и станах коафьор на годината

Миски, плеймейтки и бизнес дами са ми клиентки, видял съм 2 и 200  КОЙ Е ТОЙ Милен Драганов е роден в София преди 27 години. След като завършва гимназия, работи като продавач консултант с минимална заплата. Преди по-малко от 4 години заминава за Лондон, където не може да си намери работа. Заради коронавируса се връща в България и завършва с

Димитър Любенов, който уби французин на Околовръстното, засичан да кара с над 50 км/ч над ограничението (Видео)

Димитър Любенов, който уби французин на Околовръстното, засичан да кара с над 50 км/ч над ограничението (Видео)

Той е задържан Димитър Любенов, убил французин на пътя, е бил засичан да кара с над 50 км/ ч над ограничението извън града, както и 40 км/ ч над ограничението в града. Той е задържан за 72 часа. Това съобщиха на брифинг  Десислава Петрова и Христо Кръстев, зам.- градски прокурори на София, наблюдаващият прокурор Събина Христова

Почина социологът Антоний Гълъбов

Почина социологът Антоний Гълъбов

Българският политолог и социолог Антоний Гълъбов е починал внезапно във вторник. За това съобщи във Фейсбук колегата му Антоний Тодоров.  Антоний Гълъбов е роден в София на 30 януари 1964 г.  Завършва Социология в Софийския университет "Св. Климент Охридски" през 1989 г. и защитава докторантура по специалността през 1996 г

Паулина обикаля по секси боди

Паулина обикаля по секси боди

По светлосиньо секси боди обикаля Паулина, видаха зашеметените папараци на "България Днес". Мацето се прочу миналата година, когато стана първата жена стигнала до финала на "Игри на волята". В крайна сметка остана трета. Паулина и днес изглежда в суперформа, която поддържа с фрешове. Снимки: България

Актуално

Вижте коя е новата жена до Брад Пит

Вижте коя е новата жена до Брад Пит

Брад Пит и Емили Ратайковски излизат заедно. Това съобщи източник пред сп. "People".  Той казва, че 58-годишният актьор и 31-годишният модел "прекарват много време заедно". Въпреки това те добавят, че "приятелите не са сигурни дали това е сериозно" и двамата "не изглежда да се "срещат" официално". По-рано този месец Ратайковски подаде молба за

Защо добрият и безалкохолен Димитър уби французина с поршето си

Защо добрият и безалкохолен Димитър уби французина с поршето си

История на любовта между българина и колата му и как нито една партия преди изборите не се интересува от войната на пътя Две са причините най-добрият, прекрасен, работлив, безалкохолен и върл противник на дрогата (според жена му и приятеля му) Димитър Любенов да убие с поршето си французина Лорен Пети на околовръстното с кокаин и 1

Няма да играем със Северна Македония в пресявките за Евро 2024 (Виж урните)

Няма да играем със Северна Македония в пресявките за Евро 2024 (Виж урните)

В квалификациите за Евро 2024 националите ни няма да играят със Северна Македония, защото двата отбора ще попаднат в една и съща урна за жребия, който ще се тегли на 9 октомври във Франкфурт. В него ще участват 53 национални отбори. Германия има гарантирано място на първенството като домакин, а Русия търпи наказание и няма право на участие

Шофьорите да нямат право да откажат кръвна проба

Шофьорите да нямат право да откажат кръвна проба

МВР готви промени в закона заради пияни и дрогирани  МВР готви законодателни промени заради зачестилите случаи на пияни и дрогирани шофьори. Това обяви в ефира на „Здравей, България" зам.-главният секретар на МВР Станимир Станев. „Полагаме всички усилия, за да намалим войната на пътя. Нужни са драконовски мерки

883 нови заразени от COVID, четирима починаха

883 нови заразени от COVID, четирима починаха

Новите случаи с коронавирус за изминалото денонощие у нас са 883 при направени 6444 теста. Това означава, че 13,7% от направените проби са положителни, показват данните на Единния информационен портал.  За последните 24 часа четирима са починалите с диагноза COVID. Нито един от починалите не е бил ваксиниран

Не пропускай

Трима сирийци са убитите от мълния в София

Трима сирийци са убитите от мълния в София

Бежанците се скрили под дърво Пети пострадал по същия начин в Западен парк Мълния уби трима наведнъж в центъра на София. Четвъртият ударен е в “Пирогов” с 25% изгаряния. “Чу се страшен трясък, изпуснах си телефона”, разказа Албена, която работи на 100 метра от мястото на инцидента. Жертвите са млади сирийци

Синовете на загиналия в катастрофа французин: Това е убийство

Синовете на загиналия в катастрофа французин: Това е убийство

„Очевидно не е добре да караш, когато си пиян и дрогиран. За нас това е убийство”, това заяви един от синовете на французина, който загина при жестоката катастрофа на Околовръстното в неделя. По думите му майката остава в лошо състояние с множество счупени кости и прешлени. Загиналият французин Лорен Пети е бил на рожден ден в Банско

Потопи и градушки в София и страната (Снимки, видео)

Потопи и градушки в София и страната (Снимки, видео)

Силна гръмотевична буря, съпроводена с градушка, удари Софийска област преди минути. Тъмни облаци изпълниха небето, преди стихията да връхлети столицата и околията. Чуваха се и силни гръмотевици. За минути редица столични улици и булеварди се превърнаха в пълноводни реки. Градушката, която се изсипа над столицата, бе с размер на лешник

Мълния уби трима в София, четвърти в тежко състояние

Мълния уби трима в София, четвърти в тежко състояние

Борят се за живота на един в "Пирогов" Загиналите и раненият са сирийски граждани Четирима души са ударени от мълния в градинката между ул. „Пиротска“ и църквата "Св. Никола" в София. Сигналът е подаден в 18.15 ч. Към мястото са насочени три линейки, който са пристигнали там за 9 минути. Жертвите са на възраст между 20 и 30 години

Принц Джордж към съученик: Баща ми ще стане крал, внимавай!

Принц Джордж към съученик: Баща ми ще стане крал, внимавай!

"Баща ми ще стане крал, затова внимавай" - това са били думите на 9-годишния принц Джордж, след като бива предизвикан от свой съученик, съобщи в. "Дейли Мейл". Той е най-голямото дете на Уилям и Кейт и след кончината на прабаба му Елизабет II е втори по ред наследник на британската корона. Случката е описана в новата книга на кралската биографка