Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/5233034 www.bgdnes.bg

Съдът остави в ареста Герман Костин, обвинен за убийството на детето в куфара

Софийски апелативен съд не уважи искането на обвинение на убийството на намереното в куфар дете край Пасарел Герман Костин за изменение на мярката му за неотклонение „задържане под стража" в по-лека, съобщи БГНЕС.

Съдът изслуша медицинска експертиза за здравословното състояние на подсъдимия, която не откри наличие на заболявания, непозволяващи пребиваването му в условията на арест, съобщиха от съда.

Реклама

В искането за изменение на мярката защитата посочи, че обвиняемият има ревматологични и неврологични проблеми, изискващи специални медицински грижи.

Герман Костин е обвинен в убийството на Никита Плотников. Тялото на 5-годишното дете бе намерено в куфар на 20 март м.г. край село Пасарел. 16 дни по-рано в района на Приморско бяха открити останките от трупа на майка му Анна Леонтиева.

Герман Костин остава в ареста, подозират го и за смъртта на Анна Леонтиева

Телефонът на руския гражданин бил засечен край Пасарел и Приморско в периода, в който се предполага, че Анна и Никита били убити. Автомобилът му също бил заснет в този маршрут от камера на Агенция „Пътна инфраструктура".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама