Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6508445 www.bgdnes.bg

Деца вампирясват с домашна кръв

Момичета луднаха по "То", забиват си стъкла в лицата, всичко е наушким

Доли ТАЧЕВА

Кръвосмучещи деца, стъкла, забити в лицето, и десетки зловещи клоуни ще излязат по софийските улици. Това ще се случи в навечерието на Хелоуин, а децата тази година със сигурност има с какво да изненадат и уплашат гости и живущи в столицата.
Един от най-големите хитове сред малчуганите е пиенето на кръв. Тя разбира се не е истинска, приготвя се много лесно и оказва се е доста вкусна, защото в нея има шоколад. В интернет хлапетата си правят видеа с указания как да се сдобият с такава в домашни условия.

Реклама


За забъркването й са необходими 3 неща - глюкоза, която има в почти всеки магазин, червена боя за сладкиши и вече споменатия шоколад под формата на сироп. Смесвате всички продукти и сте готови за вампирско угощение. Ако глюкозата ви се стори много гъста, може да я разредите с малко вряла вода.


В социалните мрежи не липсват и уроци как може да се изкара акъла на родителите или на всеки, сблъскал се с тийнейджър със забити в кожата стъкла. Гримът изглежда изключително реалистичен и някое внуче може да докара истински инфаркт на баба си, ако не я предупреди предварително, че всъщност е добре и това е костюм за празника. За целта е необходимо да се изрежат фигурки от пластмаса (може да е от шише, чаша, кутия). Краищата се подгъват, за да могат да се залепят с лепило върху лицето, след което се нанасят сенки с червени отенъци, а за финал изкуствена кръв.


"Най-тъмните цветове на сенките нанасяйте най-близо до стърчащите пластмасови стъкла. Там се предполага, че е най-дълбока раната. Дори да не се прелеят добре, не се притеснявайте, защото на финал се слага изкуствена кръв и тя ще заличи неточностите", обяснява запалено млада девойка в канал за видеосподеляне.


Новият филм по смразяващият трилър на Стивън Кинг - "То", също вдъхнови много подрастващи. Хлапетата масово се опитват да докарат визията на зловещия клоун Пениуайз, който се храни със страховете на хората. Въпреки че страховитото човече е с неопределен пол, в интернет върлуват идеи и за мъжки и за женски образ.
Страшна кукла с цепната уста и уголемени очи и позеленяла вещица също са сред предпочитаните визии за чуждоезичният празник.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама