Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6631374 www.bgdnes.bg

Дрога и дългове раждат жестоки убийци

Братовчед нахлу в дома на 7-годишно момиче, докато майка му е нощна смяна, и го удуши с голи ръце... Притиснат до стената строителен предприемач нахлу в офиса на инвеститорска фирма и стреля на месо по служителите. Двама загинаха на място, трети се пребори за живота си, след като лекари извадиха заседнал в черепа му куршум... Надрусан и ревнив мъж преби със стик за голф и заби три ножа в тялото на гаджето си...Това са само малка част от смразяващите случаи, които напълниха криминалната хроника през изминалата 2017 година.

Стик за голф и три ножа довършват Виола

Убийството на красивата Виола Николова безспорно бе едно от най-жестоките престъпления през изминалата година.

Реклама

Заради коктейл от наркотици и патологична ревност Стефан Станев преби със стик за голф и намушка до смърт с три ножа своята приятелка в столичния кв. „Света Троица“ на 23 юни.

Във фаталната вечер красавицата си легнала рано, а приятелят й останал пред лаптопа, пиейки бира, пушил марихуана и взел екстази. Около 5 ч. сутринта Стефан се опитал да говори с Виола, но спящата жена не му отговорила, което разярило младежа. Той грабнал стик за голф и започнал яростно да налага Виола по главата, докато в ръката му останала само дръжката. 29-годишната красавица започнала да губи много кръв, но все още била жива. В този момент Станев започнал да я души, след което отишъл до кухнята и грабнал 32-сантиметров назъбен нож, с който започнал да реже шията на младата жена. Побеснелият изрод пак се върнал до кухнята и оттам взел друг нож, който пък забил в гърба на приятелката си. Решен да довърши зверството си, Стефан взел още едно острие, което забил в гърлото на красавицата. Щом установил, че Виола вече не диша, гаджето й я покрил със завивката от леглото и отишъл в съседната стая, където изпушил още една цигара марихуана и си пуснал музика, разказват разследващите в обвинителния акт на Станев. На сутринта Стефан кани своя приятелка у дома, пред нея той признава какво е извършил, след което се мята на джипа си и заминава за Созопол. Именно там няколко часа по-късно е задържан.

Направено му е изследване, което установява в кръвта му наличие на амфетамини, екстази, канабис и кокаин. Стефан Станев поиска делото срещу него да се гледа по съкратена процедура и така Софийският градски съд му наложи през ноември присъда от 25 години затвор, която все още не е окончателна. След жестокото убийство бившата съпруга на Стефан – Благовеста, се появи публично и заяви, че трагедията с Виола можело да бъде предотвратена, ако институциите не са бездействали на нейните сигнали срещу Стефан за системен тормоз и побой.

Братовчед удуши 7-годишната Дамла

Бруталното убийство на 7-годишната Дамла от Момчилград беляза последните дни на 2017 година.

Детето бе открито в дома си удушено и с облепена с тиксо глава в неделя сутринта. На трупа му се натъква майка му Садет Муса, която се прибрала след нощна смяна. За жестокото убийство бе арестуван роднина на Дамла - нейният първи братовчед Мехмед. Той имал ключ от жилището на семейството, с помощта на който влязъл в апартамента в ранните часове на 17 декември, докато детето било оставено само вкъщи.

Реклама

След като белезници щракнали около ръцете на 25-годишния Мехмед, той направил пълни самопризнания и обяснил, че майката на Дамла му дала 50 лева назаем. Във фаталната вечер той влязъл в дома й, за да търси още пари. За нещастие момичето се събудило и започнало да вика за помощ, затова Мехмед й запушил носа и устата. Изплашил се и избягал от жилището, без да повика помощ. Грозят го между 15 и 20 години затвор.

В същото време арестувана бе и майката на детето. Тя получи обвинение, че е оставила цяла нощ само детето си у дома без родителски надзор. Садет Муса прекара 72 часа в ареста, след което бе освободена, за да погребе детето си.

Показен разстрел върна мутренските времена

Показният разстрел на пернишкия наркодилър Роберт Величков върна спомените за мутренските времена в България.

Жестоката вендета окървави Перник в ранните часове на 15 ноември. 25-годишният младеж е покосен, докато пие кафе заедно със своя авер, криминално проявеният за наркотици Александър Николов - Сашо Печения, пред местен нонстоп. За убийството е обвинен 31-годишният Цветан Иванов. Според разследващите Иванов и вуйчо му загубили голяма сума пари в пернишко казино малко преди вендетата. Пред входа на игралната зала Цветан се спречква с Роберт. Разярен, Иванов се връща до дома си заедно с вуйчо си, взима незаконния си пистолет, след което трескаво започва да издирва Роберт. 10 минути по-късно мишената е открита пред нонстопа. Цветан хладнокръвно разстрелва Величков от упор. Сашо Печения хуква да бяга. Застигнат е от Цветан и зверски пребит, но оставен жив. Водещата версия на полицията е убийство по хулигански подбуди, но усилено се разследва и тезата, че разчистване на наркопазара е причината за разстрела.

Цветан Иванов успя да избяга часове след убийството през границата ни със Сърбия, но седмица по-късно сам кацна на летище София с полет от Италия и се предаде на полицията. Родителите на разстреляния Роберт се заканват да съдят МВР, тъй като за убийството на сина си научили от медиите.

Убийство разкри още престъпления

Ресторантьор бе гръмнат по невнимание на празненство, след което наяве излязоха редица случаи на побои и скандали свързани с общинаря от Септември Лазар Влайков.

Наско Тонкев от село Виноградец бе фатално прострелян в собственото си заведение „Градина“ на 31 август, докато шумна компания празнува 6-ия рожден ден на малкия Юри.

Солидно почерпени, гостите решават да повдигнат градуса на настроението и настава масова стрелба с газови пистолети във въздуха. В пукотевицата се включва и Лазар Влайков, който вади законно притежавания си боен пистолет „Глог“. Гостите си предават оръжието от ръка на ръка, когато изведнъж с куршум е покосен Тонкев. Настава суматоха, а ресторантьорът издъхва на място. Масово гостите на тържеството твърдят, че именно рожденикът Юри последно си играел с пистолета на Влайков и произвел, без да иска, фаталния изстрел. Роднини на Тонкев пък са категорични, че самият общинар е натиснал спусъка на личното си оръжие. Назначени са експертизи и се води разследване, което трябва да разкрие какво всъщност се е случило във фаталната вечер. Засега на Влайков е повдигнато едно обвинение заради неправилно съхранение на бойното оръжие. Той е с мярка за неотклонение „парична гаранция“.

Покрай убийството на Тонкев излязоха няколко шокиращи случая, свързани с името на Лазар Влайков, което доведе до отстраняването му от поста председател на общинския съвет в Септември. Мъжът се оказа замесен в спречкване на пътя, завършило с намушкан опонент.

Влайков участвал и в бой, при който с шише е нарязана главата на младеж от Виноградец. Общинарят бил замесен и в побой над брат и сестра. Въпреки желанието на главния прокурор Сотир Цацаров да възобнови разследванията по тези случаи и Влайков да понесе отговорност, оказва се, че държавното обвинение е с вързани ръце.

Двоен разстрел заради 100 бона

Двоен разстрел заради дълг от 100 бона окървави София в средата на годината. На 18 май тази година разяреният строителен предприемач Драгомир Драгомиров откри огън по инвеститорите, които му дължали крупната сума пари.

Посред бял ден той нахлува в офиса на фирмата им в кв. „Витоша“. Драгомиров разстрелва от упор съдружниците Вячеслав Коев и Стойка Мишева. Тежко ранен е и синът на Мишева, който по чудо оцеля, след като лекари извадиха заседнал в черепа му куршум.

В момента Драгомир Драгомиров се намира в ареста и чака началото на делото срещу него за двойното убийство.

Ревнивец затри жена си

Четири жалби до полицията и прокуратурата, поредица обаждания на 112 и ограничителна заповед не успяха да спасят 42-годишната Елена от 22 г. по-възрастния й съпруг Венцислав Василев-Стойне. На 18 август агресивният мъж разстреля жена си с пистолет с изтекло разрешително посред бял ден в заведение в столичния кв. „Лагера“ пред погледа на нейна приятелка. Венцислав успява да надупчи четири пъти в тялото Елена.

Два куршума се забиват в корема, по един в главата и гърдите. Крещи й, че е нагла и безсрамна, че е съсипала живота му. Жената загива на място, а убиецът хладнокръвно се качва на трамвай №5, отива до 6-о РПУ и се предава. Венцислав се намира в ареста, където ще чака началото на процеса срещу него. Той остана окончателно зад решетките въпреки твърденията си, че страда от рак на простата с разсейки в таза и трябва да излезе на свобода да се лекува.

Втори оглед обръща разследването за Мечката

Обявеният от МВР за изключително професионално извършен разстрел на Данаил Божилов-Мечката приключи със заключение на разследващите, че аверът на Братя Галеви се е гръмнал сам. Трупът на едрия мъжага бе открит на 26 юли в пловдивския парк „Лаута“ с куршум в сърцето, а до него бе завързано кучето му, което извел на разходка.

Оръжие не бе открито. В първите часове от разследването престъплението бе обявено като убийство. Внезапно криминалистите обаче промениха своята версия след повторен оглед на трупа. В джобовете на покойника било открито предсмъртно писмо. Според полицията причината Божилов да посегне на живота си били сериозни финансови проблеми. Фирмите му работели на загуба, имал борчове за над 100 000 лева, които обаче не били към банки. Роднините на Мечката са категорични, че не вярват той сам да е посегнал на живота си, както и че е дължал пари на някого. Междувременно бе арестуван 74-годишният бивш военен Симеон Стоев. Той взел пистолета на Божилов малко след убийството, твърдят разследващите. За кражбата бай Симо бе осъден условно на 18 месеца с 3 години изпитателен срок.

Реклама
Реклама
Реклама