Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6653441 www.bgdnes.bg

Майката и бабата на Боби от шесторното убийство: Къщата на ужаса в Нови Искър е прокълната

Син се гръмва в главата, баща му полудява и си реже пръстите, преди разстреляните Кети и Неделчо да я купят

Къщата на ужасите в Нови Искър е прокълната! Шесторното убийство не е първата кървава трагедия, разиграла се в нея. Това разкриха пред "България Днес" майката и бабата на една от жертвите в масовия разстрел - 19-годишният Боби Иванов. Почернените Стефания Елисаветова и Корнелия Цвеева разкриват, че години преди Неделчо Юнаков и Кети Кюхова да се нанесат в къщата в Нови Искър, там син отнема живота си, а баща му полудява от мъка.

Реклама

За старата семейна трагедия местните не помнят много, но след масовия разстрел навръх Нова година историята упорито се разпространява от уста на уста из Нови Искър. Възрастните хора си спомнят как преди години в къщата в кв. "Изгрев" живеело задружно семейство. Изненадващо за комшиите синът решава да сложи край на живота си. Той се самоубива с куршум в главата. След огромната трагедия баща му полудява и си реже сам пръстите на едната ръка, твърдят запознати.

След новата трагедия, разиграла се преди седмица, местните упорито избягват района около къщата на ужасите. Полицейските ограждения са вдигнати, а близки на разстреляните вече са получили достъп до нея.

"Роднините на Неделчо идват през деня, коминът се вижда, че пуши, палят си огън да се стоплят, сигурно са вътре и чистят. Само не мога да си представя какви нерви трябва да имат, за да влязат и да забърсват кръвта на близките си от пода и стените", чуди се бабата на Боби.

Съседи на зловещия дом са убедени, че роднините ще опитат да го продадат или просто ще оставят банката да си го вземе, тъй като сградата е купена на кредит. Заради масовото убийство, което се разиграва в нея, обаче е по-вероятно тя завинаги да остане празна.

"По-добре да се драсне клечката и къщата да бъде изгорена до основи, не виждам кой би живял там", убедена е Корнелия Цвеева.

Реклама

Къщата на ужасите става печално известна часове след настъпването на Новата година. Две деца търсят там своите приятели, с които часове наред нямат връзка. Минават през портата и прекосяват двора, стигат до сградата, но вратата е заключена, затова надникват през прозореца. Пред тях се разкрива смразяваща кръвта гледка - три крака лежат безжизнени на пода. Ужасени от видяното, хлапетата хукват и викат помощ. Полицаи влизат в къщата и откриват в различните стаи пет трупа. Хладнокръвно разстреляни в кухнята са Неделчо Юнаков и синът му Георги. Труповете им са пренесени в хола, където мъртва на дивана лежи тъщата Еленка. На втория етаж пък в родителската спалня е намерена по очи доведената дъщеря Нанси, а в съседното помещение гаджето й Боби. Килърът не пощадява дори домашния любимец - немската овчарка Нерон. Часове наред полицията издирва жената, с която Неделчо живеел на семейни начала - Кети Кюхова. Тя е открита мъртва във вилната зона над Нови Искър. Тялото й е хвърлено в кладенец, а семейният джип е изоставен наблизо.

В своята първа версия за мотива на жестокото убийство разследващите са категорични, че трагедията е свързана с нелегалния бизнес на Неделчо Юнаков - ДДС измами. Ден по-късно става ясно, че любовна драма може би е в дъното на масовия разстрел.

Според събраните до момента доказателства масовият разстрел е дело на 56-годишния рецидивист, осъждан за блудство и издирван 8 години от правосъдието Росен Ангелов. Той имал любовна връзка с убитата Кети Кюхова. Малко преди Коледа тя прекратила отношенията си с нея, което според разследващи е мотивът за шесторния разстрел.

Трупът на Росен Ангелов бе открит в изоставена постройка край село Луково, на 500 метра от мястото, където е живял. Тялото е намерено с пистолет в ръката и един куршум в главата, съобщават от полицията. Основната версия е самоубийство.

Работи на черно, за да се прехранва

През 8-те години, в които шесторният убиец Росен Ангелов е издирван, за да влезе в затвора за блудство с малолетна, той е работил нелегално на няколко места. Припечелвал в автосервиз, на строеж като общ работник, връщал и старо желязо, съобщават от полицията. С убитата Кети Кюхова Ангелов се запознава, докато й помага в дребния й бизнес - почистването на къщи. Започват любовна връзка, въпреки че по това време жената живее на семейни начала с Неделчо Юнаков.

Последният работодател на Ангелов – Драгомир, обяви в национален ефир, че се е видял с него ден след шесторното убийство, изпили по една бира, след което Росен си тръгнал. Обяснил, че брат му е починал и ще ходи на погребението му. По думите на Драгомир Росен често си пишел по вайбър и с дъщерята на любовницата си, факт, който поражда съмнения, че осъденият два пъти за блудство с непълнолетни момичета вероятно е опитвал да се докопа до дъщерята на Кети - Нанси.

Реклама
Реклама
Реклама