Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/6658289 www.bgdnes.bg

Слави с песен гавра за ЕС

Комична версия на пародийния хит "Всичко е точно" (по-известна като "Снощи правих кекс") беше разпространена от шоумена Слави Трифонов.

Творбата, която телевизионният водещ публикува в профила си във фейсбук, е закачка към стартиралото вчера европредседателство на България. Затова и кавърът носи името "Защото днес поехме ЕС".

Реклама

Ритъмът е точно като в хита на Папи Ханс (псевдонима на поета Константин Трендафилов, който се изявява като певец), като само думите са променени:

"Баба метна пари от балкона, но всичко е точно.

Смог дишаме, дори да сме дОма, но всичко е точно.

Заплатата не стига за сметки, но всичко е точно.

Убийствата тук не са редки, но всичко е точно.

Защото днес поехме ЕС, ЕС, ЕС, ЕС, ЕС, ЕС".

И се допълва от още строфи:

"Осъзнах безсмислеността на политическата класа и илюзорността на Слави,

че ще приемат решенията от референдума. Но всичко е точно.

Защото днес поехме ЕС, ЕС, ЕС, ЕС, ЕС, ЕС".

В оригинала на Папи Ханс се изреждат продуктите, необходими за приготвянето на кекс, като в разпространения кавър на Слави отново присъстват, но в друг контекст:

"Брашно, захар, олио, яйца, мляко, вода - поскъпнаха, поскъпнаха...".

И следва изброяване на случайно следвани едни от други думи и фрази, които всеки може да разшифрова по различен начин - НДК-гейт, "Грипен"-и, "МИГ"-ове, мораториум, саниране, усвояване, ограда, "Козият рог", пожар, клошар, убийства, самоубийства, дебили, чеп за зеле, Луцифер, Шушана, "суджуци, още суджуци, тонове суджуци" и други.

Към любопитното парче е прикачен и видеоклип от "Шоуто на Слави". На него се вижда, че песента се изпълнява от един от сценаристите на предаването - Иво Сиромахов, който се е облякъл с риза и вратовръзка, върху които небрежно е сложил бронежилетка.

И докато имаше смешни коментари и такива, които насърчаваха Трифонов да продължи със закачките, се открояваха и видимо недоволни.

Реклама
Реклама
Реклама