Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6659552 www.bgdnes.bg

Пенсионираха Стоян Алексиев от Народния

Той: Продължавам да играя!

Актьорът Стоян Алексиев бе пенсиониран от Народния театър "Иван Вазов", след като вече е навършил възрастта за това - 66 години. Шефът на първата ни трупа Мариус Донкин не пожела да коментира действието, тъй като бе зает с подготовката за представянето ни пред евродепутатите от ЕС, чиито председатели сме от тази година.

Стоян Алексиев бе заснет от папарашки кадри с младата актриса Ивана Бобойчева в неприлични сцени пред Народния театър през лятото на миналата година. Тогава шефът му Мариус Донкин изрази публично възмущението си от актьора и скандалното му поведение. "Не искам да коментирам личната част от скандала - всеки си носи отговорността пред семейството и приятелите си. Но случаят трябва да бъде разгледан и от обществена гледна точка. Специално артистите в нашия театър трябва да бъдат пример за всички. В този смисъл няма как да не съм огорчен", коментира Донкин по адрес на звездата от "Откраднат живот". След личен разговор с Алексиев двамата стигнали до решението за пенсионирането на актьора.

Реклама

"Продължавам да играя, разбира се, на хонорар навсякъде. Свободен артист съм", бе лаконичен Стоян Алексиев. Според колегите му звездата от докторския сериал бил тъжен, че напуска мястото си в първата трупа, защото имал кредит и ще му е трудно да го обслужва само на хонорар.

"Такъв е животът обаче", философски обяснява Алексиев, който продължава да движи с Ивана Бобойчева, въпреки че е официално женен за Надежда. Актьорът има четири деца и пет внучета, с които казва, че е изключително щастлив.

Лили АНГЕЛОВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама