Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6659581 www.bgdnes.bg

Погребват Боби без Нанси

Жертвите на шесторното убийство в Нови Искър зарязани в моргата 

Няма кой да прибере телата на разстреляните Кети Кюхова и нейната дъщеря

Разделени след смъртта си се оказаха хладнокръвно разстреляните младежи Боби и Нанси, жертви на масовото убийство в Нови Искър. Единствено момчето бе погребано вчера в гробищата на кв. Гниляне, а тялото на момичето все още не е прибрано от моргата на Съдебна медицина, научи „България Днес“.

Почернената майка на Боби - Стефания Елисаветова, изрично пожелала до сина й да бъде погребана любимата му Нанси, която също бе убита в новогодишната нощ в къщата на ужасите, но й било отказано. За ужас на опечалената жена, отивайки в моргата да вземе трупа на детето си, разбира, че никой от роднините на Кети Кюхова и дъщеря й все още не е поискал телата им.

Реклама

„Доколкото чух, няма кой да вземе останките и да погребе Нанси и майка й. Имали роднини в чужбина, но сестрата казала, че няма възможност. Роднините на Неделчо и Георги също не искат да имат нищо общо“, разказва приятел на младежите и допълва:

„Познавам Боби от 4-годишен, не мога да повярвам, че го няма. Не вярвам, че Росен е убиецът. Намериха си изкупителна жертва, защото са разбрали, че този човек го издирват", обяснява момчето, но все пак с мъка признава: „Никога няма да разберем истината, дори да се разбере кой ги е убил шестимата, нищо не може да ги върне".

Стотина роднини, съученици и приятели изпратиха вчера до последния му дом Боби, който стана случайна жертва на килъра Росен Ангелов-Горския. Тийнейджърът трябвало да празнува Нова година с приятели в Гниляне, но в последния момент решил да отиде в дома на приятелката си, в къщата на ужасите в Нови Искър.

„В неподходящото време, на грешното място...“, с тих глас мълви изпитата от мъка майка на Боби - Стефана Елисаветова, и подава ледената си ръка, приемайки съболезнования минути преди да преживее най-големия ужас за един родител - да погребе детето си.

Сломена от мъка и подкрепяна от приятелки, едва се държи на крака и бабата на убития младеж - Корнелия Цвеева.

Реклама

Малката църква „Възнесение Господне“ се оказа тясна за всички желаещи да изпратят Боби. Търпеливо изчаквайки реда си, всеки успя да си каже последно сбогом и да се поклони пред отворения ковчег. Любимата му сива шапка бе сложена на главата му, покривайки дупката от куршум между очите му. Минути по-късно процесията запълзя по пътя към намиращите се наблизо гробища, където завърши пътят на 19-годишния младеж.

Родата на килъра се отрича от него

Сестра му и брат му не искат да чуят за него, братовчедите му се поболели

Роднини на шесторния убиец Росен Ангелов отказват да подготвят погребението му, научи "България Днес". Брат му Димитър и сестра му Недялка не искат и да чуят за него, а братовчедите му се поболели след масовия разстрел, твърдят техни близки.

"Иван Георгиев, който е братовчед на Росен Ангелов, се поболя. В момента е в болница, вдигнал високо кръвно заради случая в Нови Искър", разказа пред вестника кметът на село Дропла - Денчо Попов.

"Не искам да чувам повече за тоя Росен, не ща да давам повече интервюта", сърдито посрещна темата за погребението на своя роднина и другият братовчед на Горския - Атанас.

Росен Ангелов има брат Димитър и сестра Недялка. Те от години живеят в Добрич и са прекъснали всякакви връзки с шесторния убиец, обясняват техни познати.

"Ще трябва държавата да се погрижи за Росен и да бъде погребан служебно, никой от роднините му няма да се нагърби с това", категорични са още запознати.

Трупът на обвинения за шесторното убийство в Нови Искър бе открит на 7 януари в изоставена вила в местността Сърце над село Луково. Според резултатите на извършената съдебномедицинска експертиза Росен Ангелов се е самоубил на 5 януари с един изстрел в слепоочието ден след като разбрал, че е издирван за шесторния разстрел. За да сложи край на живота си, Горския е използвал пистолет "Берета" със саморъчно изработен заглушител, категорични са разследващи. Ангелов го измайсторил от автомобилен маслен филтър, взет от сервиза, в който работел нелегално. Според следовател №1 Борислав Сарафов пистолетът, който е използван за убийството на шестимата в Нови Искър, съвпада с оръжието, с което се гръмнал Росен Горския.

"Той просто е легнал и се е самоубил", категоричен бе шефът на следствието.

Мотивът за масовия разстрел е смесен - любовен и финансов, категорични са разследващи. Росен Ангелов-Горския имал интимна връзка с Кети Кюхова, която пък живеела на семейни начала с Неделчо Юнаков. Росен помагал на Кети в почистващата фирма, която имала. Жената хигиенизирала домовете на редица тузари в София. Ангелов поискал от Кети ключовете и кодовете за алармените системи за имотите, за да ги обере, а Кюхова категорично отказала и поискала да приключат своите отношения. Разярен, че е отхвърлен, около 19 ч. на 31 декември Росен първо убива Кети Кюхова. Издебва бившата си любима, докато разхожда кучето Нерон край дома си в Нови Искър. Няколко часа по-късно влиза в семейната й къща и разстрелва мъжа на Кети – Неделчо, и неговия син Георги. С куршум е покосена и възрастната тъща Еленка, дъщерята на Кюхова – Нанси, и гаджето на тийнейджърката - Боби Иванов. Горския грабва кофа с вода и парцал и старателно почиства следите от кръв по пода, премества част от телата, събира гилзите от куршумите и потъва в нелегалност сред пукота на новогодишната заря. Петте трупа оставя в къщата, а Кети закарва във вилната зона над Нови Искър и хвърля тялото й в кладенец.

Реклама
Реклама
Реклама