Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6660053 www.bgdnes.bg

Горския дебнел Кети и в "Младост"

Жертвите от Нови Искър - съседи на кметицата Десислава Иванчева

Росен Ангелов-Горския, който според полицията е отговорен за шесторното убийство в Нови Искър, се е разхождал около блока на Неделчо и Кети в "Младост". Такъв слух обикаля из жителите на квартала. Те се кълнат, че са виждали Горския да броди в района, и предполагат, че той е следял Кети и дебнел семейството й.

Проверка на вестник "България Днес" установи, че убитите в Нови Искър Неделчо, Кети и Нанси са били съседи с кметицата на "Младост" Десислава Иванчева! Допреди 10 месеца семейството е живяло в блока в столичния квартал, откъдето е и новият управник на района. Пред вестника Иванчева потвърди, че с убитите са били комшии.

Реклама

Кметицата на "Младост" обясни, че е била съученичка със сестрата на Неделчо в близкото училище, но от години двете не поддържат връзка.

Апартаментът в "Младост" е бил собственост на Петранка, майката на Неделчо. Преди няколко години в жилището се нанесли Неделчо, половинката му Кети и нейната щерка Нанси, разказа домоуправителят на блока Любомир Сосеров. По думите му синът на Неделчо - Георги, останал да живее в съседния квартал "Дружба", но понякога идвал при баща си.

Апартаментът, който убитите са обитавали, е двустаен, намира се на последния седми етаж. Състои се от стая, дневна и кухня. "Бяха тук до март-април 2017 г. Собствениците решиха да си продадат апартамента, защото им беше малък. Казаха, че отиват в къща в Нови Искър", спомня си домоуправителят.

Любопитното е, че под прозорците на Неделчо и Кети е детската площадка, която инвеститори опитаха да застроят. Заради градинката, която се превърна в ябълката на раздора, започнаха масовите протести в квартала през лятото на 2016 г. Недоволството доведе до оставка на тогавашната кметица Цвета Авджиева, а на кметския стол в район ДМладостУ седна Иванчева, която бе представител на протестиращите и издигната от гражданите. Възможно е Неделчо, Кети и Нанси също да са взели участие в протестите за запазване на зелените площи, коментират техни бивши съседи. Те разказаха, че са ги виждали да пазаруват от магазините под блока, но не са били близки.

"Бяха обикновено семейство, с нищо не са изпъквали", спомня си Сосеров. И продължава: "Неделчо или Кети ми плащаха сметките за входа, когато минавах да ги събирам. Бяха кротки хора и никога не е имало проблеми с тях. Неделчо работеше като охрана, държеше и автосервиз. Кети не знам с какво се занимаваше. Дъщеря й Нанси беше много умна, дружелюбна и комуникативна".

Реклама

Жилището им било старичко, с вехти мебели и плачело за ремонт. Новият купувач му направил пълна промяна и го дал под наем. Сегашните обитатели на предпоследния дом на убитите в Нови Искър твърдят, че не се страхуват и нямат притеснения кой е живял там преди тях.

Тревога им донесло неочаквано посещение в първите дни на 2018 г. След като се разбира за убийството, спецченгета с автомати и бронежилетки атакуват входа, който е последният адрес на убитите, преди да се нанесат във фаталната къща в Нови Искър. Полицаите звънят на всички врати, а на хората, които се осмелят да отворят, показват снимка на Неделчо и разпитват дали някой го познава. Неочакваната визита шокирала живеещите в блока, сред които преобладават пенсионерите. На някои им изпопадали ченетата от уплаха, разкриват очевидци на суматохата.

Униформените позвънили на звънеца на апартамент 32, откъдето се показало младо момиче. То обяснило, че живее под наем с приятеля си и двамата с гаджето й дали на ченгетата телефонния номер на хазяина си, който да им предостави повече информация.

Десетина дни по-късно живеещите в блока още коментират бившите си съседи и екшъна, в който попаднали покрай тях.

Реклама
Реклама
Реклама