Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6671578 www.bgdnes.bg

Мейзер лежи скована в пандиза

Снимат документален филм за смъртта на Николай Димов

Силиконовата миска е неподвижна от шипове, оправят я в София

В София може да се окаже по-скоро от предвиденото силиконовата миска Анита Мейзер, научи "България Днес". В подкрепено с редица медицински документи свое оплакване до управата на Сливенския затвор подсъдимата вдовица уведомява, че е неподвижна. Целият й врат е скован и я боли вследствие на коварно схващане. Лекарите са го описали като резултат от шипове в гръбната област. Сега от зандана си блъскат главата как да лекуват силиконката, която нито може да спи, нито да се движи и едва вирее зад решетките.

За да излекува болежките си, на Анита е препоръчано специално лечение - обезболяващи, лекарства за отпускане на нервите по гръбнака и продължителна физиотерапия. Специалисти за нея имало само в София, където лечението може да започне веднага.

Реклама

В момента Анита Мейзер е под постоянна стража, защото е подсъдима за непредумишленото убийство на съпруга си Николай Димов. Вече година и половина богатата силиконка е далеч от лукса, на който е свикнала досега. През това време се точи процес, в рамките на който делото бе върнато за преразглеждане. Последва отказ от самопризнанията на Мейзер и присъда от 3 години затвор за убийството и 4 години и половина за даване на подкуп на полицай. Двете присъди се обединяват в полза на по-високата и така Мейзер е реално застрашена да остане още 3 години зад решетките.

Съдебната сага ще продължи всеки момент. Делото вече е в ръцете на апелативните съдии във Варна и чака насрочване на дата.

От едната страна присъдата е обжалвана от поверениците на пострадалите - майката Петранка Димова и сестрата Милена. Те са категорични, че Николай Димов е бил убит умишлено. Макар да не изтъкват мотив, те настояват да бъдат проведени още съдебно-медицински експертизи. Според техните частни детективи и експертни оценки, направени в София, Ники не бил бит, преди да бъде пристегнат с кабелните връзки през врата. Нещо повече, в експертната оценка пише, че е възможно да е издъхнал още след стягане на първата опашка.

Анита обаче има обяснения за всяка една драскотина по тялото на мъжа си. По думите й той поискал от нея да го върже с кабелните връзки, за да ги спраска, докато тя го снима с телефон. С видеото смятал да търси спонсори. Анита стегнала опашките, а Ники започнал да се издува. Тя не се усетила, че се задушава, а когато разбрала, вече било твърде късно. Ударът в тила бил от падането, докато Анита се опитала да премести тялото. Травмите по лицето и устните също от това, а тези по торса - от инцидент във фитнес залата. Мейзер отрича да е давала и подкуп на ченге.

Прокуратурата в лицето на Виолета Радева не оспорва присъдата от 4 години и половина. Решението на апелативните магистрати е съдбовно за края на сагата.

Реклама

Чужд интерес към свинските опашки

Документален филм за убийството със свинските опашки ще снима чуждестранен екип на научнопопулярен канал, научи "България Днес". По сценарий, базиран на факти от делото, описани и в книгата "Черната Анита", журналистите искат да направят възстановка на случилото се във фаталната нощ. Също така и да издирят световни експерти, които да анализират случая.

"За нас цялата история е изключителна. Мистерия е, защото истината никога няма да изплува наяве. Версиите са десетки и всички звучат толкова невероятни и същевременно дават отговори на въпроси, на които разследването не отговаря", коментират от екипа.

Освен тях няколко големи предавания в САЩ са търсили връзка с адвокатите на Анита Мейзер, за да уговорят незабавното й участие шоуто, след като бъде освободена.

"Анита е американска гражданка, а те обожават подобни скандални истории. Тя пък също има право да си разкаже през какво е минала, така че договорките си текат с пълна сила", коментираха адвокатите. Междувременно американското посолство у нас наблюдава с четири очи случая и следи да се пазят правата на Мейзер в Сливенския затвор.

Реклама
Реклама
Реклама