Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/6714304 www.bgdnes.bg

Вдигат Дибала за "Тотнъм"

Головата машина на "Ювентус" Пауло Дибала е напълно готов да започне като титуляр в днешния двубой с "Тотнъм". Двата тима се изправят в осминафинал на Шампионската лига тази вечер от 21,45 часа българско време.

Аржентинецът страдаше от контузия, получена в двубой срещу "Каляри". Дибала бе с разтежение на дясното бедро и се считаше, че почти сигурно пропуска ключовите двубои срещу "шпорите". Неговото възстановяване е ускорено чрез процедури със специална машина в Торино.

Реклама

От началото на сезона Дибала е основният реализатор на "Юве" със 17 попадения и 4 асистенции в 28 мача. Старши треньорът Масимилиано Алегри възнамерява да рискува с пускането му още от първата минута на "Ювентус Арена".

Междувременно нападателят на "Тотнъм" Фернандо Йоренте призна, че сблъсъците с бившия му клуб "Юве" са специални за него. За "старата госпожа" испанецът има 66 шампионатни мача и 23 гола до 2015 година.

"На сина ми купих фланелка на "Тотнъм" с моето име на гърба. Във вторник, когато сме в Торино за мача от Шампионската лига, ще се възползвам и ще му взема такава и на "Ювентус". Най-вероятно ще е екип на Дибала. С него съм тренирал само една лятна подготовка, но ми беше достатъчно, за да видя, че има качества, които хващат окото", коментира Йоренте.

"Очакваме той да играе срещу нас. Със или без Пауло, "Ювентус" си остава суперсила. Само помислете за Гонсало Игуаин, Марио Манджукич, Дъглас Коста", добави испанецът.

"Трудно е да напуснеш "Юве". Тръгнах си от тренировъчната база, плачейки. Клубът ми липсва до лудост и с удоволствие бих се върнал", допълни Йоренте.

Германският арбитър Феликс Брих ще ръководи сблъсъка между "Ювентус" и "Тотнъм". Другият осминафинал днес между "Базел" и "Манчестър Сити" е поверен на шведа Йонас Ериксон.

Реклама
Реклама
Реклама