Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6908255 www.bgdnes.bg

Пияни цигани нападат работници, жандармерия ги брани

Група пияни цигани нападна работници, ремонтиращи оградата на училището в Угърчин.

Екшън-изпълнението се разиграло около 13 часа, разказа директорката на училището Олга Петрова. Четирима работници, които поправяли оградата, безпричинно били атакувани от преминаващи трима видимо пияни младежи. С псувни и обиди циганите погнали работницити с ножове и брадва. Те пък побягнали към сграда на училището, за да се скрият, но нападателите успели да счупят стъклопакета. От разхвърчалите се стъклата пострадали Тони Кочев и негов колега - те били прегледани и превързани в Спешна помощ.

Реклама

Свидетели на грозната сцена станали деца и граждани. Те разказали, че преди да стигнат училището пияните имали спречкване с други жители на Угърчин. С това "подвизите" им не свършили, нито желанието за конфронтация.

След като бягайки напуснало полесражението, агресиращото циганско трио влязло в къщата на възрастен мъж, за да се саморазправя и с него. На улицата при оттеглянето си блъснали старица, която е с охлузвания.

Ромските безчинства предизвикаха масов протест в градчето. Хората опитаха да потърсят отговорност от извергите, но бяха спрени силово от жандармерията.

Младежи от града разказаха, че ромските своеволия са често явления, пострадалите са много, но извършителите остават безнаказани. Сигналите до полицията по правило остават без резултат.

"Циганинът се е напил, влиза в едно заведение, ти го гониш, защото е пиян, и започва да прави проблеми. Той ти вади нож и те дупчи. В училището влиза с нож. В кафето заплашват кръчмаря с нож - взимат една каса с бира и оборота, и си тръгват. И къде е тази полиция? Тичат да дупчат шефа на полицията… Каква е тази държава?!", възмущават се местните хора.

Реклама
Реклама
Реклама