Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/6908830 www.bgdnes.bg

Майката на онкоболния Мустафа: Искам да видя сина си

От дома организират свиждания, тя не се появява

"Искам да видя сина си! Искам да е при мен. Не съм го посещавала и не знам нищо за него. Ако отида, няма да ми го покажат. А и разбрах, че е осиновен някъде!"

Това разказа пред "България Днес" Джейлян, майка на онкоболния Мустафа. 10-годишното дете страда от тежка левкемия и има нужда от лечение и грижи. 23-годишната жена го изостави сам в пловдивска болница преди 2 години и не пожела да го потърси повече. Прибра се при мъжа си, с който живеят в ромската махала на Кърджали и обясни, че в момента няма възможност да полага грижи за наследника си.

Реклама

Историята на малкия Мустафа трогна цялата страна и детето бе настанено в социален дом в Пловдив. Последните две години там полагат грижи за него и следят състоянието му.

"България Днес" се свърза със социалния дом, откъдето опровергаха намеренията и загрижеността на майката Джейлян.

"Колегите организираха посещение. Предложиха й дори да я вземат от Кърджали и да я доведат в Пловдив. До този момент това не се е случило. Майката не е пожелала да дойде", разказа пред вестника Мариана Ангелова, началник-отдел "Закрила на детето" в Пловдив.

Междувременно малкият Мустафа е вписан в регистрите за осиновяване, но за сега никой не е подал заявление за него. От дома допълниха, че състоянието му е стабилно, но интересът към него не му се е отразил добре.

"Мустафа вече е голям и разбира, какво се случва около него. Изведнъж стана обект на такова голямо внимание. При положение, че преди това не е бил обгрижван и е имало социална занемареност. Това не му се отрази добре, дори медиците го отчетоха. Ние се съобразяваме с неговото здравословно състояние. Внимаване да няма провокации и от децата, които са около него. Важното е, че сега се чувства малко по-добре", допълва специалистът.

Малкият Мустафа има още двама братя и една сестра. Не вижда и тях, защото са настанени в дом в Кърджали. Това се случва, след като социалните разбират, че и те са изоставени от майка си и са поверени на грижите на баба си и дядо си, които ги отглеждат в неподходящи условия.

"Другите ми 3 деца са настанени в дом в Кърджали. Ходя на свиждания всяка седмица. Искам да са при мен, но в момента нямам възможност да ги гледам", допълни Джейлян.

Доли ТАЧЕВА

Текстове под снимки:

- Малкият Мустафа още чака родители

- Майката Джейлян изоставя и другите си наследници

Реклама
Реклама
Реклама