Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/6912104 www.bgdnes.bg

Оракулите на "България Днес": Русия ще бие на откриването

Русия ще победи Саудитска Арабия в мача за откриването на световното първенство днес. В това са категорични животните оракули на "България Днес", които имат доказани ясновидски способности.

Аквариумна рибка, костенурка, котка и куче, всички те феномени, дават своите прогнози за двубоите от започващото днес първенство на планетата. Гадателите не са избрани случайно. Четирите твари имат афинитет към футбола и гледат вторачено към телевизионния екран, когато се предава мач.

Реклама

"България Днес" ще се допитва до тях за всички 64 срещи от мондиала в Русия. Веднъж в седмицата ще пускаме и класиране за това кое животно колко резултата е познало. Три от четирите оракула без колебание посочиха победа за домакина Русия, а един дава равенство. Откриващата среща е в Москва от 18,00 часа наше време. Букмейкърските къщи също дават голямо предимство за руснаците със среден коефициент за тях 1,44.

Вратарят Игор Акинфеев ще изведе съотборниците си с капитанската лента. В предни позиции успех за домакините ще трябва да изковат Фьодор Смолов, Александър Головин и Алан Дзагоев. Саудитска Арабия е ръководена от страхотно представилия се в "Севиля" и Чили специалист Хуан Антонио Пици. Опитни играчи в неговия състав са защитникът Осама Хавсари и халфът Хусаин ал Дажасим, които общо имат повече от 130 мача за националния тим. Звезда на саудитите е експлозивният нападател на местния "Ал Насър" Мохамад ал Сауави.

Нострадамус е от вида риба-папагал. Тя обитава бавно течащите води на Южна Нигерия, поради което ще стиска перки за африканската страна. Наречена е папагал заради пъстрата си окраска. Мъжкият екземпляр достига дължина 10 сантиметра. Оракулът дава своите прогнози, като се насочва към флагчето на дадената страна или избира знака за равенство. Без никакви колебания Нострадамус отплува към знаменцето на Русия. В безспорно най-завързания мач от груповата фаза Португалия - Испания, който е утре от 21 часа, рибата-папагал посочи равенство.

Костенурката Струмчо е само на година и половина. Спасена е от хищни птици на брега на река Струма и сега живее охолно в аквариум в столичния квартал ДДружба 2У. Животинчето е от вида европейска блатна костенурка и може да достигне възраст от 120 години. Макар да е още бебе, той обича да играе с топчици във водата. В своята първа прогноза Струмчо не се поколеба да тръгне към руския флаг. В иберийското дерби даде предпочитанията си за Испания.

Котаракът Алекс от Симеоново е на четири години и е голям фен на спорта. От малък се опитва да докопа топката на играчите от телевизора. Засега без успех, но той не се отказва в геройските си подскоци. Освен на футбола той е голям фен и на тениса, където подкрепя със собственичката си Григор Димитров и Рафаел Надал. Като истински представител на породата си (персийска) той е гален и глезен. Обича да се гушка и да играе. Храни се с гурме и пилешко филе. Хляб не близва. Алекс директно легна върху знамето на Русия. Доста повече време му бе нужно, преди да даде прогнозата си за Португалия и Испания. В крайна сметка котаракът застана по средата, върху знака Х.

Бигълът Лара ще дебютира със своите прогнози на световното в Русия. По време на предишния мондиал тя все още не е родена, а на европейското преди две години е още пеленаче. Лара живее в столичния квартал ДМладостУ и покрай стопаните си постепенно се превръща във футболна фенка. Бигълът си пада по ЦСКА и "Ливърпул", затова се очаква на световното да вика (лае) за червените отбори. Лара вече няма търпение да седне на дивана пред телевизора с чипс в лапите и е амбицирана да разбие с прогнозите си останалите оракули. В мача на откриването тя предвиди трудна прогноза за Русия срещу Саудитска Арабия, като не изключва и равенството. За първото голямо дерби на мондиала тя е категорична - Испания ще победи европейския шампион Португалия.

Ето и видео от първата прогноза на костенурката Струмчо:

Реклама
Реклама
Реклама