Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/6977219 www.bgdnes.bg

Ники Иванов: Сеганов ще се справи на световното

Легендата на националния отбор по волейбол Николай Иванов не е притеснен от контузията на Георги Братоев, която лишава тима от опитния разпределител за световното първенство през септември. Плеймейкърът окончателно отпадна от плановете на Пламен Константинов заради проблем с глезена. Той ще се възстановява още три месеца.

"Новината е неприятна. Винаги е тежко за състезателя, защото няма да участва на шампионата - добави пред "България Днес" Ники Иванов, който в момента работи и като телевизионен анализатор. - Неговият опит ще липсва. От друга страна, Георги Сеганов се справи много добре в Лигата на нациите. Използва отворилата се възможност. Тимът стои добре с него. На Братоев щеше да му е трудно да се наложи като титуляр при присъствието на Сеганов."

Реклама

Николай Иванов е разтревожен от бавното възстановяване на волейболистите. Още няколко играчи имаха проблеми през последните месеца и все още не са на 100%. Сред тях са центровете Теодор Тодоров и Ники Николов, посрещачът Тодор Скримов и диагоналът Боян Йорданов.

"Имаха 20 дни да възстановят, но явно са се получили някакви пропуски при лечението. Годините в тези мигове понатежават - добави Ники Иванов. - При Боян е най-тежко, защото неговият пост диагонал трябва да отиграе всяка втора лоша топка. Лигата на нациите беше доста тежък турнир. Младите, които са в добра кондиция, се справят. Видя се, че Сеганов, Розалин Пенчев и Светослав Гоцев показаха добро ниво."

Иванов, който дълги години беше титулярен разпределител на представителния тим, адмирира решението на Пламен Константинов да качи отбора на високопланинската база Белмекен.

"Тази практика беше позабравена, но Пламен я възстанови - отчете Ники Иванов. - Видя се резултатът от нея на европейското първенство. На Белмекен трябва да се работи. Не става само с дишане на чист въздух. Ще се върви по ръба на бръснача. Пламен трябва да избира - или подготовката да бъде не толкова натоварваща и функционалността да е горе-долу, или да се форсира и който издържи. Доста деликатно е."

Продадоха 1/3 от билетите

Между 30 и 40% от билетите за световното първенство по волейбол за мъже в България през септември вече са продадени. Това съобщи Любо Ганев, който е член на Управителния съвет на федерацията.

"Има много голям интерес към мачовете в трите града - Русе, Варна и София - обясни пред "България Днес" Ганев. - Билетите са между 20 и 50 лв. Освен това пуснахме семейни билети. С тях децата до 12 години ще могат да гледат безплатно и да имат място в залата."

Ганев не е притеснен от контузията на Георги Братоев.

"Няма защо да драматизираме чак толкова - допълни легендарният диагонал. - Който може, той ще играе. Да не би Сеганов да е по-слаб? Пламен има достатъчно хора на разположение. Сега момчетата са на Белмекен. Там ще имат възможност да направят добра кондиционна и физическа сила, която може да компенсира техническите недостатъци."

Реклама
Реклама
Реклама