Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/7078088 www.bgdnes.bg

Морковен кейк

брашно - 260 г
моркови - 340 г (настъргани)
орехи - 100 г (eдpo cчyкaни)
яйца - 4 бр.
захар - 200 г
олио - 240 мл
ванилия - 1
кaнeлa - 1 к. л.
бакпулвер - 1 бр.
сол - 1 щипка

ЗА ГЛАЗУРАТА
масло - 50 г (меко)
крема сирене - 250 г
пудра захар - 230 г
вaнилия - 1
лимонови корички - 1 к.л.

В купа пресявате брашното с бакпулвера. Отделно с миксер разбивате яйцата със захарта на пухкав крем. Намалявате на ниски обороти миксера и добавяте последователно олиото, ванилията, солта, канелата. Добавяте брашното на етапи при непрекъснато бъркане. Накрая добавяте морковите и орехите и разбърквате с шпатула. Сипвате сместа в тава, застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Отделно с миксер разбивате маслото със сиренето, прибавяте пудрата захар, ванилията и лимоновите стърготини. Охладения кейк намазвате с глазурата и поставяте в хладилник

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама