Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/7079063 www.bgdnes.bg

Калин Терзийски пак скочи на Дългия: Слави е богат простак

Писателят обиден, Иво Сиромахов се присмял на книгите му

Богати простаци като господаря ти и дебелашки пошлости, каквито и вие в шоуто правите! С тези епитети се обърна писателят Калин Терзийски към сценарист щ1 на Слави Трифонов - Иво Сиромахов.

Войната между Дългия и Кайо за пореден път се разпали заради коментар на Сиромахов за творчеството на писателя. Според сценариста книгите на Кайо не се котирали и били слаби. А той отговори с остро и гневно писмо в социалните мрежи до самия Сиромахов.

Реклама

"Пропагандата на простащината взе своето. И след като аз пет години не се борех достатъчно - тя преля. Сега вие водите по точки и байганьовщината се вихри на воля.

Не може тъпанарщината вечно да си вее байрака. Защото най-малкото черните беемвета и мерцедеси на богатите простаци - като господаря ти, са създадени от мисълта на учени", гневи се по адрес на Сиромахов Кайо. Писателят не спестява квалификациите към шоуто на Дългия, тъй като според него години наред "има тенденция да се изтикват напред пошли продукти на псевдокултурата".

"Аз бях харесван, защото се обръщах към един умен народ. И той ме разбираше. Сега някои са харесвани, защото се обръщат към една дебелашка тълпа. Добре знаеш, че в народа съществуват и двете същности - и простакът, и умният човек. И Бай Ганьо, и Алеко. Аз винаги се обръщам и апелирам към Алеко. Ти - към Бай Ганьо. За тебе е добре и дори изгодно в народа да надделее и дори да остане единствено Бай Ганьото!", продължава с пълна пара писателят. Той обаче не пропуска да признае, че трудно може един творец да се погледне отстрани, затова и се обръща към Сиромахов за "експертно мнение".

Въпреки че редовно в шоуто на Дългия се гаврят с Калин Терзийски, в писателските среди се говори, че всъщност Сиромахов и Кайо са приятели от години. Затова и писателят си позволявал да казва на колегата си "право куме в очи" от какво го е заболяло. Двамата даже са представяли съвместно пред фенове книгите си, но през далечната 2011 година. Приятелството обаче не личи по никакъв начин от коментарите под "писмото" до Сиромахов от страна на Кайо, които са повече от унищожителни за Слави и компания.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама