Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7095388 www.bgdnes.bg

1 млн. евро не дават французи на Миланов

Клуб от френската Лига 1 е имал желание да привлече национала Георги Миланов през лятото, научи "България Днес". Трансферът е пропаднал заради високите финансови условия на халфа.

Футболист №1 на България за 2012 година е поискал заплата от 1 млн. евро.

Причината е в данъчната система във Франция. Там налозите са изключително високи - около 50% от приходите. Това означава, че Миланов е щял да прибира чисто около 500 000 евро. Тези изисквания на национала са отказали френския тим от привличането му.

Реклама

В крайна сметка халфът подписа с унгарския "МОЛ Види". Договорът му е за 2,5 години. Заплатата му в палача на "Лудогорец" ще е 600 000 евро. Заради ниските данъци в Унгария Миланов ще прибира приблизително 480 000 от тях. Това прави чисто по 40 000 евро на месец.

Другата причина да избере "МОЛ Види" е възможността да играе в групите на Лига Европа.

"През последните няколко години винаги съм бил в групите на евротурнирите - разкри Миланов, визирайки престоя си в ЦСКА (Москва). - Освен това ми допада начинът, по който тимът играе. Имах и други оферти и затова през изминалите седмици наблюдавах няколко отбора. За този период свикнах с начина на игра на "МОЛ Види", особено докато ги гледах срещу "Лудогорец" в квалификациите за Шампионската лига."

Халфът бързо се вписа в новия си тим и вече е несменяем титуляр. Той вече има 7 мача и един гол за унгарския отбор. Благодарение на изявите си се върна и в националния тим. Той бе повикан от селекционера Петър Хубчев за мачовете с Кипър и Унгария."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама