Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7103712 www.bgdnes.bg

Съчетания с любов донесоха злато

Вложената любов в съчетанията на Мариела Костадинова и Панайот Димитров донесе златен медал при смесените двойки в спортната акробатика на младежката олимпиада в Буенос Айрес. Композициите бяха създадени от дългогодишната водеща състезателка по художествена гимнастика Силвия Митева, която участва на олимпиадата в Лондон.

Българският тандем влезе във финала с трети резултат. В решителните изигравания Костадинова и Димитров записаха общ резултат от 27,850 т. и изпревариха Израел с 27,590 т. Преди няколко дни дуетът взе още един златен медал като част от общата отборна гимнастическа надпревара.

Реклама

"Постарах се и вложих любов в съчетанията - сподели за "България Днес" Силвия Митева. - Първоначално целта беше да се класират за младежката олимпиада. Започнах да поставям съчетания преди няколко години. Тогава се проведе общо състезание по спортна гимнастика и акробатика. Бях там. Моят съпруг и баща ми се занимават със спортна гимнастика. Генералният секретар на федерацията по спортна акробатика Николина Христова ме помоли да се заема с хореографията. Съчетанията на Костадинова и Димитров ги направих преди година и половина. Работехме заедно с хореографката Диана Колева и треньорката Гергана Денева."

За пръв път категорията смесени двойки влезе в програмата на младежките олимпийски игри. Самата спортна акробатика все още не фигурира в програмата на летните олимпиади.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама