Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7103845 www.bgdnes.bg

Легендата Сашо Манов на 90 години: Ще умра на "Армията"!

До края на живота си ще остана на "Армията"! Това каза легендарният пазител на музея на ЦСКА Александър Манов навръх 90-годишния си юбилей. Вчера празненствата на "Армията" за Бате Сашо започнаха още от обяд и се пренесоха вечерта във Военния клуб, където преди 70 години Манов е сред учредителите на най-големия български клуб. Бате Сашо покани над 100 гости, сред които куп славни ветерани и настоящи футболисти на "червените". През целия ден директорът на музея приемаше поздравления - от фенове, журналисти, приятели, служители в ЦСКА.

"Сутринта, като се събудих, не си повярвах, че съм на 90 години - каза легендата пред "България Днес". - На такива тържества ти става приятно и драго заради приятелите. Понякога се притеснявам да не би да забравя някой. Нищо не бих променил в живота си. Е, щастието е много относително. По-важното е да си заобиколен от приятели и от семейството. Моята жена бе изключителен човек. Отгледа две дъщери, които ме дариха с четири внуци. Сега имам и правнук на два месеца. Той е син на Сашо Видински - той изработи емблемата за 70-годишнината на ЦСКА, която се прие много добре."

Реклама

Бате Сашо иска да работи на "Армията" до края на дните си и мечтае да добави още купи към огромния музей на клуба.

"Аз още от 1994 г. официално съм пенсионер - казва Манов малко преди да тръгне . - Много пъти съм си мислел, че трябва да напусна, но сърце не ми дава да се отделя от работата. Знам, че съм заел място на млад човек, знам, че някои мои колеги ми завиждат, че работя. Аз не го правя за пари. Искам тук да съм до края. Един спортен музей трябва да печели по 10 купи на година, за да ни стигне с нашите над 1000 трофея. И пак ще му трябват 100 години."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама