Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7103938 www.bgdnes.bg

Селекционерът на Испания Луис Енрике: Исках да убия футболистите!

"Искаше ми се да ги убия!"
Това заяви селекционерът на Испания Луис Енрике за своите футболисти, които през първото полувреме се сринаха срещу Англия, допускайки три безответни гола.
В крайна сметка "ла фурия" върна два гола през втората част, но това не бе достатъчно за нищо повече от минимална загуба. Англия спечели гостуването си на испанска земя с 3:2.
"До почивката съперникът лесно ни преодоляваше - призна Луис Енрике. - Първият им гол ни шокира. Допуснахме много индивидуални грешки, а и Англия игра силно. На полувремето ми се искаше направо да убия момчетата. Но в крайна сметка все още всичко зависи само от нас.
За мача с Хърватия списъкът с повикани играчи ще бъде интересен, но сега просто трябва да презаредим батериите си.
Очевидно не бе най-добрият ни ден, но не очаквахме, че ще страдаме толкова. Противникът ни наказа жестоко с три отлични атаки. Все пак хубавото е, че през второто полувреме подобрихме значително играта си и при малко повече късмет можехме и да не загубим. Просто ни трябваха още 10 минути."
В лагера на англичаните настроението е на другия полюс.
Рахийм Стърлинг заяви, че ефективността е била ключът към победата.
"Това бе брилянтно отборно представяне - коментира нападателят. - Още от началото действахме директно и пресирахме.


Чувството, когато вкарах първия гол, бе наистина прекрасно. Това свали много сериозно напрежение от раменете ми. Аз винаги се опитвам да действам на скорост, да пробивам и да бележа. Но понякога се получава, а друг път не. Наистина мина много време от последния ми гол. Затова сега съм много щастлив. Тези попадения означават много."
Мениджърът на Англия Гарет Саутгейт е на седмото небе.
"Играта ни беше страхотна - радва се младият специалист. - Бяхме много силни и на контраатаки, и в завършващата фаза.
Знаем, че ни предстои още много работа, но това изобщо не ни плаши!"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама