Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7109653 www.bgdnes.bg

"Лудогорец" трепери от Обертан

Голямата звезда на "Левски" Габриел Обертан плаши здраво тима на "Лудогорец". Двата претендента за титлата излизат в директен сблъсък днес. Мачът е от 20,00 часа на стадион "Лудогорец Арена".

В Разград се очертава да бъде като на война. Цената е висока - първото място в Първа професионална лига. "Сините" от София са водачи в класирането с две точки аванс, но разградчани могат да ги изместят при победа.

Реклама

Двубоят ще бъде прощален за старши треньора на "Лудогорец" Пауло Аутори, който вече обяви, че напуска. Играчите искат да го изпратят подобаващо със запомняща се победа. Бразилският специалист бистри тактиката за сблъсъка заедно със своя бъдещ наследник на поста Антони Здравков, който досега му бе помощник.

Най-голямо внимание "орлите" обръщат на Габриел Обертан. 29-годишният французин е моторът в състава на Славиша Стоянович, убедени са от треньорското ръководство на "Лудогорец". За целта основната мисия в лагера на домакините е да неутрализират напълно бившия футболист на "Манчестър Юнайтед".

Аутори, който има репутацията на голям тактик в родината си и в Португалия, ще използва безкомпромисен прийом срещу техничния Обертан. Напускащият треньор е дал нареждане на своите играчи да играят по-твърдо, особено когато топката е в краката на французина. Защитниците и дефанзивните халфове на "Лудогорец" имат зелена светлина за това да действат на ръба на грубостта. Целта е Обертан да бъде напълно смачкан и да не може да покаже играта си на терена на "Лудогорец Арена".

Още повече че Габриел е считан за лесно "чуплив" футболист. Дори и по време на престоя си в "Левски" той често получава различни леки травми, които го вадят от игра за известно време.

Иначе има защо Обертан да респектира "Лудогорец". До момента той е изиграл 49 мача със синята фланелка във всички турнири. Не се слави като голям голмайстор, отбелязал е 4 попадения. За сметка на това е специалист на головия пас. Той е дал цели 13 асистенции на своите съотборници. Със сигурност атаката на "Левски" тази вечер ще се води от намиращия се в чудесна форма Станислав Костов. Очаква се той да бъде захранван от пасове най-вече от Обертан.

Централен нападател в състава на "Лудогорец" със сигурност ще бъде Клаудиу Кешеру. Румънският национал надъха своите съотборници, като прогнозира победа над съперника с 2:0. Все пак той отчете, че успехът няма да дойде лесно.

Реклама

"Винаги е трудно да вкараш гол. С всяка година защитите тук стават все по-добри. Анализът на треньорите е все по-задълбочен, а съперниците се познават все по-добре. За мен няма значение как и с коя част на тялото е вкарано едно попадение. Важното е топката да е във вратата - това ми носи истинско удоволствие. Около 20-25 гола са нужни за голмайсторска титла. Тази година мисля, че ще са необходими около 25. За мен ще е огромно удоволствие, ако отново стана реализатор щ1 на Първа лига", коментира Кешеру пред Диема спорт.

Капитанът на "Лудогорец" Светослав Дяков призна, че "Левски" играе много силно в последно време под ръководството на Славиша Стоянович.

"Дерби мачовете са с по-особен статут. Стадионът ще бъде пълен. Битка има и за първото място. Важен мач за самочувствието на футболистите, всеки ще иска да го спечели, но мачът не е решаващ за крайното класиране. Надявам се ние да сме победителите. "Левски" са в добра форма, вървят възходящо, силен съперник са. Какво по-хубаво от това да покажем добър футбол и да победим", заяви Дяков пред "Дарик".

Двубоят днес ще бъде ръководен от рефера Георги Кабаков. "Сините" са спечелили едва 27% от мачовете си под ръководството на пловдивския арбитър. Феновете на "Левски" вече скочиха срещу това назначение с декларация.

Реклама
Реклама
Реклама