Реклама
https://m.bgdnes.bg/zdrave/article/7118271 www.bgdnes.bg

Сухата кожа издава възрастта, подмладете я advertorial icon

Кожата е най-големия издайник за възрастта. С течение на времето се променя нейния тип, начинът по който изглежда и се чувства, а с това трябва да се промени и нашата грижа за нея.

Изсушаването, причинено от възрастта, е проблем, който става все по-забележим и се нуждае от повече внимание. Той може да засегне всички типове кожа. Изсушаването и чувствителността на кожата често са свързани и настъпват едновременно. С годините кожата може да започне да се усеща все по-суха и опъната. Освен това се появи загрубяване, напукване, образуване на мазоли, чест сърбеж.

Наред с нарастващите усещания за изсушаване, по повърхността на кожата започват да се забелязват малки пукнатини и бръчки, които постепенно стават по-дълбоки и се увеличават на брой.

Свързаното със стареенето изсушаване е причинено от комбинация от вътрешни и външни фактори. Бариерната функция е отслабена, което допринася за загубата на влага. Когато тази жизнено важна функция на кожата е компрометирана, тя не е така способна да се защитава от външни фактори, които допълнително ускоряват изсушаването. Метаболитната система във всяка клетка се забавя. Кожата губи все повече влага и става по-малко еластична. Хормоналните промени също оказват въздействие. С настъпването на менопаузата спадът в нивата на естроген може да забави производството на еластични влакна.

Грижите за сухата и чувствителна кожа започват с употребата на измиващи средства, които предотвратяват изсушаването и дразненето й. Следващата стъпка е използването на емолиенти.

Емолиентите са овлажнители, специално разработени за сухата и сърбяща кожа, които я запазват мека, влажна и еластична. Овлажняващите свойства на омекотителите зависят от съдържанието на масла в продукта. Обикновените овлажняващи кремове са с 30% съдържание на масла, докато Липобаза е единственият крем със 70% съдържание на масла. Колкото по-високо е съдържанието на масла в емолиента, толкова по-добри са неговите овлажняващи свойства (кожата се хидратира чрез предотвратяване на загубата на вода през нея, а не чрез въвеждане на вода отвън).

При високо съдържание на масла, обаче, повечето омекотители се усещат мазни, лепкави. При Липобаза добрите козметични свойства и отличната възприемчивост са постигнати благодарение на технологията на диспергиране на мастните капчици в по-малкото водно съдържание, за разлика от мехлемите, където водата се диспергира в маслото. Това придава на Липобаза козметичните свойства на крем.

Липобаза представлява идеално омекотяващо средство за ежедневна употреба при случаи на изсушаване на кожата при атопичен дерматит, контактен дерматит, себореен дерматит и други състояния със суха, десквамирана и сърбяща кожа.

Липобаза рехидратира кожата и възстановява нарушената бариерна функция, заглажда и омекотява грубата, лющеща се кожа, подобрява защитата на страдащите с екзема срещу дразнители и алергени, намалява шанса от рецидив. Не съдържа консерванти, ароматизатори и оцветители.

Затова дерматолозите категорично препоръчват Липобаза като най-подходящ избор за: предпазване и грижа за суха и чувствителна кожа; като допълнение към основното лечение при екзема в острите фази, намалява нуждата от стероиди; лющещи се псориатични участъци; поддържащо лечение в междупристъпния период при екзема и псориазис; хора, чиято кожа е изложена на дразнители (детергенти, химикали, външни фактори на средата).

Минималната употреба на Липобаза е два пъти дневно (най-добре да се нанася 3 до 4 пъти дневно). Особено ефективно е използването след баня, върху влажна кожа по цялото тяло. Могат да се използват големи количества. Няма опасност от предозиране. В периоди на пристъпи (обостряния) нормализира хидратирането на кожата. По време на ремисия поддържа нормалното хидратиране на кожата.

Липобаза

Специална дермокозметична грижа за суха и чувствителна кожа

Специален дермокозметичен продукт, който поддържа естествената защита на кожата

Приложение:

• За поддържане на естествената защита на кожата

• За предпазване и грижа при суха и чувствителна кожа

• Като допълващо средство към лечението на някои кожни раздразнения

Действие:

• Поддържа естествената защита на кожата

• Оказва положителен ефект при суха и чувствителна кожа

• Създава защитен филм, който предпазва кожата от прекомерна загуба на влага и запазва оптималното хидролипидно равновесие в повърхностния слой на кожата

• Засилва хидратирането на епидермиса

• Намалява изсъхването и лющенето на кожата и я предпазва от вредни въздействия

• Тонизира, омекотява и успокоява кожата, и я поддържа в добро състояние

Употреба:

Тънък слой Липобаза се втрива леко върху кожната повърхност 2-3 пъти дневно.

Предимства:

• Не цапа, не изсушава и не омазнява кожата

• Не предизвиква образуване на комедони и може да се нанася на лицето

• Не съдържа ароматизатори, оцветители и консерванти и рискът от алергия е минимален

• Лесен за нанасяне, измива се с вода и не замърсява дрехите

• Не предизвиква нежелани ефекти и е подходящ за продължителна употреба

Дистрибутор Борола ООД. За консултация със специалист се обърнете към Клиника БОРОЛА, София 1202, ул. Цар Симеон 52, тел.: +359 2 983 6203, e-mail: [email protected]. За по-богата информация посетете интерактивния сайт www.lekzema.com. Може да поръчате онлайн на www.momo.bg

Реклама
Реклама
Реклама