Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7140907 www.bgdnes.bg

Ирена и Евстатиев заравят томахавките

Бръмчат из центъра на Пловдив

Изнасилената и бившият кмет на Стрелча се възстановяват след съдебните скандали

Заровили са томахавките, изглежда, насилената Ирена и осъденият за секс с нея бивш кмет на Стрелча Иван Евстатиев. Двамата не само че не се пазят от срещи един с друг, но и се движат в един и същ град - Пловдив.

Именно там Ирена е приета да следва в университет, след като завърши училище. В града под тепетата се лекува и самият Иван Евстатиев, който ходи често и на гости на сина.

Реклама

"Татко се възстановява. Направихме всички медицински изследвания и за нас това е затворена страница", коментира лаконично Борис Естатиев след освобождаването на баща му от зандана.

Инцидентът с ученичката разбуни духовете в Стрелча в средата на януари 2016 година, когато бившият управник е арестуван за посегателството над 16-годишната тогава Ирена. Тя е подмамена в хотелската стая на екскмета, където е напита от него с водка. След като е докарана до несвяст, се стига и до секс, желан само от осъдения Иван Евстатиев.

В крайна сметка родителите на момичето подават жалба и започват тягостни дела, на които близките на потърпевшата настояваха да не присъства. След като Евстатиев все пак бе осъден, а Ирена се срещна с него очи в очи на заседанията, историята вече е минало и за двамата, а негативните настроения в Стрелча са овладени. Нещо повече - Евстатиев често ходел в града, който е оглавявал навремето и хората все пак му се радвали и не повдигали темата за злополучната му авантюра, за да не го връщат към мрачните спомени.

Самата Ирена също се ползва с популярност в града. Тя започна работа в хотел, а лятото прекара по екскурзии, след като успешно взе изпитите си. Напоследък порасналата красавица се социализира в Пловдив, където следва. Тя не се притеснява да излиза по централните улици и да се запознава с нови хора, разкриват от обкръжението им.

"Психолозите са й казали, че се е справила със зловещия спомен от срещата с бившия кмет и е преодоляла стреса. И че трябва да се гордее с това и да бъде пример за силно момиче", казват те.

Адвокатът Ташкена Колчева, която защитаваше Евстатиев до последно в шумния процес, отрече да са правени постъпления към Страсбург, каквито бяха заканите по време на делото. Според маститата адвокатка здравето на клиента й е било неглижирано по време на цялата съдебна фаза, а той на няколко пъти береше душа в килията. В пристъп на отчаяние се твърдеше, че дори се опитал да се самоубие, като се засилил и се блъснал в стената. Един от най-тягостните моменти в килията за Евстатиев е мигът, когато преживява инсулт. На помощ се притичва не кой да е, а друг кримигерой от Пазарджишко - Иван Янакиев-Хамъра, обвинен за смъртта на дядо, който блъска и влачи с джипа си. Именно Хамъра спасява живота на Евстатиев като вдига врява и вика медицински екипи в килията.

"Баща ми иска просто да си почива и да има спокойни старини. Достатъчно преживя", обобщава за семейните неволи синът на бившия кмет.

Реклама
Реклама
Реклама