Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7143104 www.bgdnes.bg

Димитър Пенев: Време е да бием "Лудогорец"

Големият Димитър Пенев прати ЦСКА да гостува на "Лудогорец" в голямото дерби от четвъртфиналите в турнира за Купата на България. В останалите срещи един срещу друг се изправят "Ботев" (Пд) - "Черно море", "Етър" - "Локомотив" (Пд) и "Струмска слава" - "Септември" (Сф). Двубоите ще се играят напролет. Чичо Митко обяви, че е крайно време "червените" да започнат да побеждават "Лудогорец".
"Защо да нямам късмет? Трябва да играем и за купата, и за първенството. Време е нашият отбор да побеждава "Лудогорец". По-важното е сега в мачовете за първенството да внимаваме. "Лудогорец" има по-тежка програма, играе още международните срещи", заяви почетният президент на ЦСКА.
"До мача за купата ще има много промени, кадрови, на футболисти, други хора. Не се страхувам аз от "Лудогорец". Отговорността да поемат футболистите този път. Не трябва да ги е страх. ЦСКА не се страхува. ЦСКА е играл с много големи отбори, да не ги изброявам", добави Пената.
"Промени в школата вероятно ще има, защото всички отбори в България знаят, че трябва да имат над 50% кадри от своите школи. Време е и нашият отбор да разчита повече на юношите и от там вече чужденците да се съобразят с напредъка на нашите момчета. Те трябва да се докажат в мачовете, които им предстоят", сподели Димитър Пенев.
Изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев заяви, че в момента най-важен за тима е днешният мач срещу АЕК (Ларнака) от турнира Лига Европа. "Орлите" имат само една спечелена точка до момента в своята група, но все още съществуват теоретични шансове да продължат напред в надпреварата.
"Виждам, че чакате с нетърпение мача за Купата на България, но до него имаме много работа да свършим и доста мачове да изиграем. Нека се съсредоточим към турнира, където все още имаме шансове, а именно Лига Европа. В 22 ч. ще е студено, но ви обещаваме горещи емоции", заяви Петричев. Старши треньорът на "Лудогорец" Антони Здравков призна, че отборът ще гони задължителна победа днес.
"Победата е задължителна, тъй като играем на собствен терен. Колкото и да са малки шансовете за излизане от групата, трябва да победим. Така ще запазим интригата в групата. Направихме някои грешни стъпки, които ни попречиха да натрупаме повече точки и шансът ни да е по-голям. Възможността да излезем от групата сега не е голяма. Трябва да чакаме грешни стъпки на останалите отбори", анализира ситуацията Здравков.
"Не съм съгласен, че "Байер" е случаен отбор. Не играем лошо в Европа, но до този момент нямаме късмет. Всеки един тим може по време на мач да получи психологически срив. АЕК (Ларнака) определено е добър отбор, който разполага с качествени футболисти. Не бива да пропускаме моментите, които ни дават възможност да затворим мача", заяви Антони Здравков.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама