Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7145803 www.bgdnes.bg

Колегите на Вики правят филм за убийството й

Убийството на журналистката Виктория Маринова става тема в предаването "Детектор", на което тя бе водеща! Колеги на Вики от русенската телевизия TVN подготвят филм за трагедията от 6 октомври с подробности как протича разследването и как медийният натиск помага за по-бързото решаване на случая и разкриване на виновника.

Пред "България Днес" бившият съпруг на Виктория Свилен Максимов, който е и собственик на телевизията, разказа, че в предаването ще се проследи как публикациите за убийството и анализите по случая карат институциите да разнищят престъплението за рекордно кратко време. Новината за жестокото изнасилване и убийство на 30-годишната журналистка обиколи емисиите и страниците на водещи медии по света.

Реклама

Вестта стига и до японски сайт, в който местни хора спорят дали задържаният Северин Красимиров е истинският извършител. Случаят с Вики набира по-голяма популярност сред японците дори от изрисуването на стена до паметника на жертвите от Хирошима, дело на българи, служители на Софийската опера.

Дали някой е поръчал зловещото престъпление, или 20-годишният циганин Северин е действал сам по свои извратени подбуди, дали някой му е помагал и защо се е стигнало до трагедията край дунавския бряг - тези въпроси терзаят и роднините на тв водещата. Баща й Георги Маринов призова хората да се подпишат в петиция за международно независимо разследване на убийството.

Фаталният край на Вики породи дори международни спорове, а причината беше една от първоначалните версии, че тя може да е затрита заради работата си. Приживе Виктория Маринова прави предаването "Подиум", което се занимава предимно със социални теми и проблеми. Освен това се включва в много благотворителни инициативи и помага на майките на деца с увреждания, протестиращи под лозунга "Системата ни убива". Седмици преди да бъде убита, журналистката преименува предаването на "Детектор", като обявява, че вече ще се занимава с разследвания и разкриване на истината по неудобни теми, за които няма да мълчи.

Вики работела и по предаване за злоупотреби с помощите за взривеното село Хитрино, но не го доживява. Колегите й от кабеларката довършват започнатото и наскоро разследването се появява на екран.

За изявена гражданска позиция вчера Виктория Маринова бе удостоена посмъртно с приз от Съюза на българските журналисти. Събитието се проведе след приключване на броя, но бащата на Вики увери, че ще вземе наградата на покойната си дъщеря.

Колегите на журналистката от TVN използват ресурсите си като медия, за да следят разследването. По техни данни престъплението се нищи и в Германия, където бе задържан Северин. Те редовно се осведомяват как върви делото в чужбина и очакват информация за него, за да съпоставят заключенията на немските съдебни власти с официалната версия на родните криминалисти. Хората, които са работили с Вики, обещават, че ще позволят на всеки, които има желание, да разгледа документите по казуса, за да се убеди в развръзката.

Реклама
Реклама
Реклама