Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7147566 www.bgdnes.bg

Свети Мина цери с чудо

Жена проглежда след молитви пред чудодейната икона

Борислав РАДОСЛАВОВ

Жена се изцерява след искрени молитви пред иконата на свети Мина в Обрадовския маанстир в столицата!

Това е едно от многото чудодейни изцеления, които се случват с покровителството на светеца и святото му изображение, разказва пред "България Днес" отец Борис от светата обител. Вчера отбелязахме празника на свети Мина, чиято памет почитаме на 11 ноември всяка година.

Реклама

Чудото връхлетява младата Нели, която се разболява от коварната болест след прекаран грип няколко години поред. Диагнозата в Онкологичната болница в София е като гръм от ясно небе за жената. Успява да отсрочи операцията с един ден и отива в Обрадовския манастир.

"Единственото, което правех, е да се моля на Бога за помощ. След това отидох в болницата за операцията. Изведнъж в стаята влезе лекуващият лекар. Той ми каза, че последната снимка от деня е на съвършено здрав човек за разлика от тези от предишните дни", споделя за своето чудодейно изцеление Нели.

Истинско чудо застига и Николица Цветкова от столичния квартал "Модерно предградие". Тя проглежда, след като зрението й се замъглява напълно. Нищо не виждала и нищо не й помагало - нито очила, нито капки и лекарства.

"Отидох си вкъщи много зарадвана и разказах на домашните си какво чудо направи с мен Бог, та ми отвори очите. Оттогава и днес не употребявам никакви очила и си виждам много хубаво", разказва щастливата Николица.

Райна Данаилова от столичния квартал "Подуяне" се сдобива с рожба, след като дълги години не успява да зачене. След като навършва 40 години, се моли на св. Мина и често идва в неговия манастир в Обрадовци. И той чул и изпълнил сърдечната и искрена молба, придружена с много сълзи и въздишки.

Чудотворната икона на свети Мина се намира в Обрадовския манастир, издигнат на мястото на света обител от римско време. Според преданието чудотворната икона на светеца е изписана през петдесетте години на XX в. от известния художник Михаил Малецки (1900-1991 г.) след съновидение и е донесена на гръб в манастира.

Светецът е закрилник на бездомните и сираците, бърз помощник в трудностите и бедите, покровител на пътниците. Молитвите към него помагат за намиране на откраднати или изгубени вещи. Но за да помогне светецът, е нужна искрена и нелицемерна вяра и чиста молитва, казана без съмнение.

Реклама
Реклама
Реклама