Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7147724 www.bgdnes.bg

Жоро Шопа излиза от нелегалност

Семерджиев след атентата вече без охрана, с широка усмивка търси контакти

Доволен от живота, широко усмихнат и търсещ социални контакти. Така изглежда Георги Семержиев, известен като Жоро Шопа, в наши дни. Той зачезна вдън земя и спря да посещава любимите си заведения, след като преди 4 години неизвестен до ден днешен килър стреля 4 пъти по него. Макар да го улучи само веднъж в плешката, куршумът преминава на милиметри от сърцето.

Оттогава насам бизнесменът Жоро Семержиев се затвори. Отдаде се на изолация, редуцира столичните разходки с тунингованото си "Порше Панамера" за 100 бона, с което всяваше смут на пътното платно и паркираше неправилно. Изчезна и белият "Рейндж Роувър", с който бръмчеше из тузарския "Лозенец". Заговори се упорито, че веднага след като изписват от болницата Жоро, той събира партакешите си, сменя самоличността си и бяга в чужбина, където отдавна живеят синът му и жена му.

Реклама

В крайна сметка "изчезването" на бизнесмена се оказва градска легенда. Той е в България, жив и здрав, и дори ходи без охрана по купони. Подобреното му настроение си личи от колоритния фотос, който пуска в социалните мрежи и дори разрешава да бъде отбелязан на снимката. Нещо повече - Жоро Шопа има личен акаунт в социалните мрежи - първият по рода си в живота му. Та той се подвизава с прякор, вдъхновен от латиноамерикански кечист. Преследва го не кой да е, а Венета Харизанова, която е първа писта в онлайн изявите.

На изненадващата снимка, с която Шопа заяви себе си в интернет, той е в топла прегръдка със свой родственик в църква, на семейно събитие. Интересен е и другият му авер – Данчо, на кадъра. Едрият мъжага е един от аверите на палавата малка бръмчалка Сузанита, която се оказва сред любимите рапърки на влиятелните бизнесмени.

Мистериозният Данчо, който се гушка с Шопа, е облечен с тениска - последен писък на кримимодата. На блузата се вижда щампа с портрета на Джокондата на Леонардо да Винчи. С фланелка от същата марка и с щампа на друг шедьовър на изобразителното изкуство е забелязан и Димитър Желязков - Очите на изпращането на дъщеря си Ивелина. Явно тениски с картини са хитът преди Коледа.

Така митът, че Шопа фалира, бяга и разпродава недвижима собственост, е разбит на пух и прах. Явно действията на Семерджиев след атентата са пореден бизнесход, а не параноя. Той продължава да е близък до приятеля си от детинство - Евелин Банев-Брендо, с когото се познават от Тополовград. Двамата са повече от братя, след като Шопа по стечение на обстоятелствата го отнася заради Банев при друг инцидент. През 1998 година той е тежко ранен, след като бомба избухва пред дома на Брендо.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама