Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7148378 www.bgdnes.bg

Ламбо се завръща с Аня Пенчева

Мастера с голямата му любов на сцена

40 дни след кончината на сестра си Стефан Данаилов почва репетиции

Големият Стефан Данаилов се завръща отново на сцената! И то не с кого да е, а с една от големите си любови – актрисата Аня Пенчева. „Вярно е. Идеята дойде от един фестивал в Царево това лято, където Стефан представяше неговата книга, а аз играех в пиеса. Разбрахме се, че отново ще се видим на сцената“, разказа актрисата. Засега е тайна какво започват да репетират Аня и Стефан, но съвсем скоро ще стане ясно на всички.

Предвидено било за постановката старт да се даде още през септември, но неочакваната кончина на сестрата на Ламбо осуетила плановете за известно време. Очарователната актриса си отиде преди точно 40 дни от този свят. „Бях обещал, че няма да правя нищо преди това. Сега вече трябва отново да се стегна“, обещава Мастера. Той дори вече е започнал репетициите, които минавали с успех и усмивки. „И двамата с Аня си припомнят миналото, но вече само приятелски. Отдавна нещата са приключили между тях“, разказват присъствали на репетициите. Самият Данаилов споделя, че голямата му любов след покойната му съпруга Мария е именно актрисата Аня Пенчева. „Нашата история беше истинска, повече от обикновен флирт. Мисля, че и тя имаше същото усещане – за любов. Аня е другата жена, която съм обичал истински. Мери разбра това и го преживя много тежко. А и мен ме измъчваше съвестта: мисълта, че трябва да оставиш един човек заради друг, не ми даваше спокойствие. След началната еуфория дойде отрезвяването, а в тази фаза започваш да си задаваш много въпроси. Готов ли си за нов живот? Накъде отиваш? Аня беше умно момиче. Поговорихме и се разбрахме. В края на краищата има една прозаична фраза: „Важно е кой ти пере гащите“, пише за Аня Стефан Данаилов в книгата си.

Реклама

От своя страна красавицата, която по това време прохожда в Народния театър "Иван Вазов“, споделя за тази любов следното: „Връзката с този мъж беше тайна само за нас двамата. Той беше на 40 години. Изпя ми „Колко е страшно да бъдеш влюбен на 40 години“ и „Моето мъжко момиче“. А аз му изпях „Не остарявай, любов“. След което съпругата му дойде в театъра и каза в кафето: „Аз съм жената“. Мои „добри“ колежки ме поканиха на нейната маса. Единственото, което можах да кажа тогава, беше: „Така ли? Той никога не ми е споменавал, че е женен“.

След години и аз станах съпруга. Един ден си помислих: „Боже, какво ли ще стане, ако аз съм на нейно място! До този момент нищо не е станало. Дано Бог ме предпази“, разказва с днешна дата Пенчева за любовта си със Стефан Данаилов. До последно обаче той остава с Мери. „Не знам доколко успях да я убедя, че тя е моят избор в живота. Отнесе чувствата със себе си. И мисля, че ми прости“, каза Мастера, който още чувства вина за прегрешенията към покойната си съпруга.

Изпълнен съм със страдание, добре че са учениците!

„През последните години, през които си отидоха едни от най-близките ми хора, чувствам в душата и сърцето си голяма страдание. Защото не мога да повярвам какво се случва.

А после виждам номерата им в телефона си и неволно ми се иска да натисна копчето, за да ги чуя. Но това повече няма как да стане. Добре че са студентите и учениците ми, за да има винаги какво да ме вдига като птица феникс. Заради тях се стягам и продължавам“, тъжен е днес Мастера, който е в добра физическа форма и сцената продължава му липсва.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама