Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7148542 www.bgdnes.bg

2 г. затвор за лисната в лицето киселина

След бруталното отмъщение на зарязан ревнивец

Бившият мъж на Бела ще трябва да й плати 15 000 лева обезщетение

Две години ще лежи в затвора зарязаният ревнивец Костадин Камберов, който заля с киселина майката на петте си деца Бела Михайлова. Вендетата се разиграва на 8 ноември миналата година във Велинград.

Пострадалата трябва да получи обезщетение в размер на 15 000 лева от бившия си мъж, решиха още магистратите от Районния съд във Велинград.

Реклама

"Болката не се плаща с каквито и да е пари", с мъка признава пострадалата Бела пред "България Днес".

"От присъдата не съм доволна нито аз, нито той. Наказанието ще бъде обжалвано на втора инстанция. Все пак го осъдиха, аз мислех, че изобщо няма да го осъдят", казва Бела. За справедливото наказание жената е категорична:

"Поне десет години трябваше да го осъдят за това, което ми причини!", обяснява пострадалата.

Предисторията на нападението срещу Бела Михайлова е изпълнена със системен психически и физически тормоз. Жената ражда пет деца на Костадин Камберов. Двамата живеят заедно повече от 16 години. След поредния побой Бела събира смелост и изоставя насилника. Пет месеца по-късно той й отвръща. Отмъщението на отхвърления мъж се разиграва преди година във Велинград.

Във фаталната вечер Бела Михайлова излиза от дома си и отива за хляб до близкия магазин. Жената купува насъщния и тръгва обратно към дома си около 19 ч. Насред улицата я причаква бившият й съпруг Костадин Камберов. Той не е маскиран, изправя се лице в лице с Бела. Заплашва я, че ще я залее с киселина. Започва кратка борба помежду им, след което мъжът успява да залее бившата си половинка с изгарящата течност. Изпълнявайки коварния си план, мъжът бяга от мястото на нападението. Бела успява да извика помощ, подаден е сигнал до полицията. Нападателят е задържан за разпит и освободен 24 часа по-късно.

Реклама

"Според полицията няма основание да го задържат за повече време, тъй като нямат достатъчно доказателства срещу него. Оказва се, че единственият свидетел е самата пострадала, а това не било достатъчно по българското законодателство", разкриват роднини на Бела малко след нападението срещу нея.

В крайна сметка разследващите успяват да съберат доказателства срещу Красимир Камберов и е образувано дело.

Първото заседание по процеса обаче претърпява фалстарт. Делото в районния съд на Велинград е върнато заради пропуски в работата на полиция и прокуратура. Случаят влиза отново в съда след сериозна ревизия и доразследване.

"Мързи ги и полиция и прокуратура. Не са си свършили работата. Всичко друго е ясно", категоричен бе бащата на пострадалата жена - Миладин Михайлов. Мъжът разкрива, че откакто дъщеря му е изписана от болницата и се връща у дома, тормозът срещу нея от страна на Красимир се възобновява.

"Татко, той ще ме убие. Страх ме е!", рони сълзи и трепери пострадалата Бела при вида на своя насилник в съда, разказва още детайли Михайлов за делото.

"К*рво, няма да живееш!", заканва се многократно Костадин Камберов на бившата си съпруга Бела, месеци след като е залята с киселина, разкриват роднините й.

След като пропуските по разследването са поправени и Костадин Камберов е изправен пред съда, той получава наказание от 2 години затвор. Присъдата не е окончателна, тя може да бъде обжалвана на втора инстанция, допълват магистратите.

Костадин Камберов не признава вина. Мъжът е категоричен, че няма нищо общо с нападението над бившата си жена Бела Михайлова. Костадин разкрива, че самият той е станал обект на отмъщение след инцидента с майката на петте му деца.

Още 3 операции възстановяват лицето

"Предстоят ми още 3 операции, които да ми възстановят лицето", разкрива самата пострадала Бела Михайлова.

"Не знам как ще съберем пари за тях. Ще й сложат някакви сфери в главата, на челото. Те трябва да преседят там 2-3 седмици, докато кожата на лицето се опъне. После ще ги махнат и ще използват новата тъкан, за да покрият черепа й, за да й поникне коса. След нападението й бе унищожено ухото. Ще й изградят такова, като вземат хрущял от реброто й. Спомням си как повече от 2 месеца, докато се възстановяваше, от главата на Бела течеше гной", разкри бащата на Бела - Миладин Михайлов.

"Ужас, не ужас, трябва да минат операциите, какво да се прави", гледа позитивно на живота Бела, която оцелява след жестокото нападение.

Реклама
Реклама
Реклама