Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7149102 www.bgdnes.bg

Учат безплатно на безопасно шофиране

Уроци по безопасно шофиране в зимни условия ще се преподават във Висшето транспортно училище Тодор Каблешков в столицата. Меропяриятието започва в сряда (14 ноември) и приключва в събота (17 ноември).

Инициативата "Овладей пътя" е социално-отговорна кампания за усъвършенстване на шофирането, а идеята е да се положат основите за реални стъпки към подобряване на безопасността по пътищата, споделят организаторите на събитието.

Реклама

Записване в лекциите може да се направи на страницата на Mirafiori Academy във Фейбук или на място.

Участниците в практическото обучение ще бъдат избрани предварително на случаен принцип от Фейсбук игрите на Mirafiori Academy и партньорите на събитието, или на място по време на теоретичните лекции.

Кампанията цели реално да подготви колкото се може повече шофьори за предстоящия зимен сезон чрез безплатно теоретично и практическо обучение, което да повлияе положително на поведението им на пътя, така че да създаде една по-безопасна среда за всички участници в движението.

След миналогодишния успех на кампанията, в която взимат участие над 200 човека пред Национален стадион "Васил Левски", подкрепена от популярни личности от българския шоу-бизнес и моторспорт, институции и организации, в края на годината кампанията "Овладей пътя" получи приз за пътна безопасност за 2017 г.

Окрилен от това, екипът тази година се цели още по-високо - над 1000 шофьора ще преминат през теоретичното обучение, а над 300 от тях да седнат зад волана на специално предназначени за целта автомобили.

Реклама

Тази година "Овладей пътя!" ще се състои на територията на едно от най-емблематичните за транспорта в столицата, а и в страната, места - ВТУ "Тодор Каблешков". Базата на висшето училище ще послужи като поле за изява на записаните за практическото обучение участници, като всеки шофьор ще седне зад волана на специално осигурените за целта автомобили и ще има възможност да изпита възможностите си и да добие умения за справяне в критични ситуации в създадените за целта изпитания.

Всеки желаещ да влезе в залата за теоретичните обучения пък ще може да стори това съвсем безплатно и без ограничение на броя хора в някой от определените за това часове през четирите дни на събитието.

По време на "Овладей пътя!" имаме и още една изненада - всеки, които иска да отиде на следващото ниво на контрол над автомобила и да овладее още по-добри умения за справяне с критични ситуации ще може да се включи в "дрифт академия". Нейната цел е категорично да дефинира и демонстрира разликата между дрифта и действителните причини за неприятните инциденти по пътищата, като диференцира "джигитите" от истинските автомобилни ентусиасти и шофьорите, превърнали шофирането в страст.

Инструктори ще бъдат Александър Язов, Стефан Зашев, Стефан Цанков, Ивайло Алексов, Геле Харизанов, Александър Цветков и Явор Алексов.

Сред личностите, които застават зад каузата, се открояват имената на 100 кила, Лора Караджова, Крум ДОнчев, Румен Дунев, Наум Шопов от "Откраднат живот", ТВ-водещият Наско Михайлов, дрифт пилотът Ива Русинова.

Реклама
Реклама
Реклама