Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7149501 www.bgdnes.bg

Мария Бъзето изнасилена преди клането

Версия на полицията за смъртта в Горна Оряховица

Задържаният Светльо завършил за ченге, издирва се съучастникът Ники Кънчев

Изнасилена, преди да бъде заклана, е жертвата на бруталното убийство в Горна Оряховица Мария Петрова, научи "България Днес" от източник на разследването.

Основната версия, по която ченгетата работят, за жестокото престъпление е, че отказани ласки в комбинация с дрога стават причина за жестокото клане насред шумен среднощен купон в железничарския град.

Реклама

За убийството са заподозрени двама 36-годишни мъже. Единият е собственикът на апартамента, в който се разиграва кървавата вендета, другият е неговият приятел Николай Кънчев. Той е в неизвестност и се издирва от полицията като съучастник в престъплението.

Дали двамата заподозрени са се гаврили със своята жертва преди клането, трябва да бъде потвърдено от назначената аутопсия на трупа й, разкриват още от полицията. Назначено е и химико-токсикологично изследване, което да установи дали в кръвта на жертвата и задържания има наличие на дрога.

Престъплението е извършено в петък вечерта. Около 1,30 часа вечерта в жилището на Светльо започва шумен купон. Комшии в блока на ул. "Славянска" 23 в Горна Оряховица разкриват, че до 5,30 ч. сутринта от апартамента се чува силна музика.

"Чуваха се само мъжки гласове и блъскане, вероятно тогава Мария е блъскана в стената до смърт", разкрива собственикът на съседния апартамент.

На сутринта домоуправителят на входа търси Светльо у тях, за да му направи забележка за шумния среднощен купон в жилището. Никой не отваря вратата на апартамента. Светльо е забелязан по-късно през деня около 17 часа. По думи на съседи той седял неадекватен на близка пейка и се наливал с бира.

"Целият беше подут и пребит, голям бой е ял", разкриват негови съседи.

Реклама

Блокът почернява от полиция около 18 часа в събота, след като самият Светльо се обажда на ченгетата. Представя се като собственик на жилището и заявява, че в дома му има жена в тежко състояние. На място пристигат екип на полиция и Бърза помощ. Щом ченгетата влизат в апартамента, зад вратата на една от стаите откриват мъртвата Мария.

Светльо е незабавно задържан, но заради травмите по главата е откаран не в ареста, а в неврохирургията на МОБАЛ - Велико Търново. Предполага се, че е млатен от издирвания в момента Николай Кънчев.

Разследващи са направили опит да разпитат Светослав за случая, но пред униформените той заявил, че не помни абсолютно нищо от фаталната вечер, разкриват ченгета.

За Светльо се знае, че е завършил Академията на МВР в Симеоново, а до преди няколко години е работел като юрист-консултант на летището в Горна Оряховица, твърдят комшиите му във фаталния блок. Животът му се преобръща, когато започва да употребява наркотици, а купоните в жилището му стават ежедневие, дъпълват съседи.

На празненствата често са забелязвани беглецът Николай и жертвата Мария Петрова, спомнят си хора от квартала. Жената е родена и израснала в Горна Оряховица. Позната е сред приятелите си като Мария Бъзето, прякор, лепнат й още в детските й години, но никой не може да си спомни защо.

Всичките й познати я описват като добър и кротък човек. Има дъщеря - Велизара, която от години живее във Варна. Баща й се разделя с Мария преди много време, започва нова връзка и вече има друго семейство, ражда му се и втора дъщеря, която е на близо три годинки, разкриват близки до семейството.

Мария дълги години работи в захарните заводи в Горна Оряховица. Животът й пропада, след като се запознава с Николай Кънчев, категорични са близките й. Той я вкарва в порочния кръг на наркозависимостта. Двамата имат връзка. Мария живее повече от скромно в бедно общежитие в Горна Оряховица.

Издирваният Ники Кънчев е на 36 години и е добре познат на полицията. Няколко пъти е арестуван за дребни кражби.

"Убийството все още не е разкрито. Издирва се втори заподозрян като съучастник. Не можем да дадем официална информация, докато не се изяснят обстоятелствата около престъплението", категорична е говорителката на ОД на МВР - Велико Търново.

"На задържания все още не е повдигнато обвинение, все още се установява участието му в престъплението", лаконични са и от Окръжна прокуратура - Велико Търново.

Реклама
Реклама
Реклама