Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7151549 www.bgdnes.bg

Пернишкия Роналдо се разминава с присъда

Без обвинение Даниел Златков след кьотека

Оливер не бил бит, претендира за 2 бона

Без обвинение и процес за мелето пред дискотека се размина бившият футболист и прохождащ ММА боец Даниел Златков. Пернишкия Роналдо, както е известен спортистът, е забъркан в грандиозен скандал, след като Оливър Златков пусна жалба срещу него в полицията, че го е пребил. Близо половин година продължи разследването на прокуратурата в Благоевград, където се разигра кьотекът.

Боят става в малките часове на 4 март т.г. пред местната дискотека "Елизиум". Златков е придружен от две дами, които са неволни свидетели на последвалото меле. ММА боецът и бивш футболист Даниел се спречква с 21-годишния Оливър, който е рекордьор по набирания, вписан в „Гинес“. Поваля го на земята. Оттам нататък версиите на двамата участници в схватката сериозно се разминават.

Реклама

Оливър твърди, че е млатен без милост и без причина, като българският Роналдо му нанесъл няколко удара с ръце в главата и тялото, които го довели до безсъзнание.

Соченият за нападател Даниел обяснява, че е реагирал в състояние на афект, защото Оливър го псувал и обиждал съпругата му. По думите му той самият изял няколко здрави юмрука от рекордьора. Казва, че бил предизвикан нарочно - младежът го дразнел и настоявал да си спретнат "ММА среща", за да стане известен.

Назначените медицински експертизи на двамата замесени в мелето хвърлиха светлина по случая. Оказва се, че нито Даниел, нито Оливър са със сериозни травми, а по-скоро се разминават с козметични одрасквания и дребни синини, категоризирани като лека телесна повреда. Така до дело от наказателен характер не се стига. Оливър може да предяви претенции от 2 до 3 хиляди лева, като заведе дело от частен характер срещу Даниел Златков, когото сочи за свой бияч. Това едва ли ще се случи, защото разходите по процеса само биха удължили агонията на 21-годишния рекордьор.

"Случаят е в процедура по известяване - уведомяваме двете лица за заключенията, след което делото се прекратява. Това ще се случи в едномесечен срок", коментираха от прокуратурата.

Документите трябва да са връчени на Даниел и Оливър на 7 ноември, което означава, че на 7 декември случаят ще бъде приключен.

Според слуховете двамата вече са се разбрали извънсъдебно, като са заровили томахавката.

Реклама

"Категорично заявявам, че нито веднъж не съм го ударил, нито съм обиждал съпругата му. Не съм провокирал Оливър по някакъв начин. Той няколко пъти ме поваляше на земята, изправях се и заставах, без да му отвръщам на ударите. При ставането не отивах с агресия към него… Всичко това го има на камерата и може да се види от записите", разкри в единственото си интервю след инцидента ММА боецът.

От прокуратурата разясниха, че експертизи от видеозаписите се потвърждават от разпитите пред полицаите.

"Усещам силни болки в главата, в областта на скулите и челюстта от ритниците, имам болки в гърба и раменете, ребрата. Тренирам всеки ден по няколко часа, сега не знам точно колко време, но със сигурност повече от два месеца няма да мога да се възстановя, това е огромен проблем за спортното ми развитие”, не даваше до последно заден Оливер Златков, който планираше да иска сериозни обезщетения за неимуществените си загуби. Той твърди и че травмите му провалили новия опит за рекорд в набиранията за „Гинес“.

Излиза от депресията

Дани Златков вече излезе от депресията, в която изпадна в началото на годината. След като започна каръшки годината - с катастрофа, в която помля новата си кола, а през март е задържан заради мелето, бившият футболист направи курбан и зачезна от медиите.

Той отказваше интервюта и коментари, като бе засечен на едно-единствено светско събитие - премиерата на първата книга на 16-годишния писател Иво Христов - "Отломки от минал живот". След като научи, че делото ще се размине, Златков отново е във вихъра си, като наскоро се появи в "Мармалад" и гостува на Зейнеб в Нова телевизия. Вече е активен в социалните мрежи и явно е оставил зад гърба си проблемите с Темида.

Реклама
Реклама
Реклама