Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7153006 www.bgdnes.bg

Принц Чарлз гощава Симеон с червен фазан

Царят и доня Маргарита сред почетните гости в Бъкингамския дворец

Грусака - ястие, измислено от принц Чарлз, и пай с червен фазан опитаха вчера вечерта бившият премиер Симеон Сакскобургготски и съпругата му доня Маргарита в Лондон, научи "България Днес". Ястията бяха част от специалната вечеря в чест на 70-ия рожден ден на Негово Височество принца на Уелс Чарлз.

Заедно с кралски семейства от цяла Европа Симеон бе поканен в Лондон лично от принц Чарлз за тържественото събитие. Вечерята, предшествана от изискан прием, бе в Бъкингамския дворец, а "грусака" е рецепта, измислена от самия престолонаследник. "Това е вариация на гръцката мусака, но с яребица (grouse - яребица - б.а.), сам я измислих", разкри преди броени дни рожденикът пред списание "Кънтри лайф". И описа и другото блюдо - пай с червен фазан, също авторска рецепта на принца.

Реклама

За разлика от предишното събитие на годината за кралското семейство - сватбата на принц Хари и Мегън, този път в менюто за рождения ден на Чарлз нямаше българска следа. "Събитието е по протокол и се води само от Бъкингамския дворец. Само техните кухни ще приготвят приема. Няма мое участие там", отрече пред "България Днес" слуховете да е автор на част от менюто шеф Иван Александров. Топсладкарят ни приготви една от тортите за сватбата на Хари и Мегън по време на тържеството им.

Чарлз, който навърши 70 години вчера, започна рождения си ден, пиейки чай със съпругата си Камила, и го завърши в компанията на августейши особи от цяла Европа. Царят и доня Маргарита, които са роднини на кралица Елизабет II, се запознаха и със съпругата на принц Хари - Мегън. Техни Величества не присъстваха на сватбата на принца и американката, тъй като по протокол гостуват на подобни събития само при бракосъчетанието на престолонаследници. Симеон Сакскобургготски и съпругата му Маргарита са на тридневно посещение в Лондон, а в началото на месеца царската ни двойка чества 80-годишнината на кралица София Испанска в Мадрид.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама