Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7158172 www.bgdnes.bg

Камикадзето се поти и шепне молитви (СНИМКА)

Камикадзето се поти, има тикове и шепне молитви!

Това гласят инструкциите за разпознаване на терористи, които са утвърдени от кмета на община Пазарджик Тодор Попов. Списъкът с указания към гражданите беше разпространен публично и предизвика светкавичен интерес с детайлните си описания.

В документа в 12 точки е посочено, че камикадзето е неуместно облечено и има вдървена походка. Неспокойното поведение, втренченият напред поглед и дишането също могат да издадат терорист, който има нечистите намерения да се самовзриви на публично място. Голямата чанта или раница и ръцете, прибрани в дрехите, са другите сигнали, че може да се случи нещо страховито. Според инструкциите камикадзето често е гладко избръснат мъж, който има бяла кожа.

Реклама

Документът е изготвен и подписан от служителя по сигурността на информацията Николай Николов в община Пазарджик и утвърден от кмета Тодор Попов.

От общината обясняват, че конкретните инструкции са изготвени във връзка с Общински план за противодействие на тероризма, който е приет на 28 февруари 2018 г. и съгласуван с компетентните органи. Въпросните точки за разпознаване на камикадзета имат подпомагаща функция и целта им е да помогнат на служителите в Центровете за услуги на гражданите да идентифицират съмнителни лица, които искат да извършат терористичен акт.

Определението "камикадзе" е използвано за първи път по време на Втората световна война. Така са наречени пилотите самоубийци, използвани от Япония като бойно средство против флота на САЩ. Сега думата е синоним на самоубиец и жива торпила. Камикадзе на японски език означава "божествен вятър", макар че това не го пише в инструкциите в община Пазарджик.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама