Реклама
https://m.bgdnes.bg/zdrave/article/7160020 www.bgdnes.bg

Диабетът - най-бързо прогресиращата болест advertorial icon

Никак не е случайно, че по данни на Международната диабетна федерация диабетът е едно от най-бързо прогресиращите заболявания в света. Специалистите прогнозират, че в близките години то ще стане истинска пандемия. Това никак не е случайно, защото диабетът се свързва с влошеното качество на живот – недобрите хранителни навици, лошата двигателна активност, постоянното излагане на стресови фактори – всичко това е част от ежедневието ни.

Диабет тип 2.

Причините за заболяването могат да имат генетична обусловеност, но повече се дължат на други фактори: възрастта (рискът се покачва след 45 г.), обездвижването, употребата на алкохол и затлъстяването, увеличаващо риска около 10 пъти. Високите нива на триглицериди и холестерол са фактор, който не трябва да се пренебрегва. Прекомерното количество мазнини нарушава действието на рецепторите, които „познават“ инсулина и приемат глюкозата. Макар и кръвта да е наситена с глюкоза, клетката изпитва енергиен дефицит. Това води до хранителен глад, особено към бързи въглехидрати. Приемът им увеличава бързо нивата на глюкоза в кръвта, но поради инсулиновата резистентност на клетката, те отново не се усвояват, и част от тях се превръщат в мазнини, влючително триглицериди, които още повече затрудняват чувствителността на клетките. Паралелно, кръвта е пренаситена с глюкоза, която не се усвоява и това стимулира производството на инсулин, който да я вкара в клетката. Това продължително стимулиране на панкреаса амортизира бета-клетките, произвеждащи инсулин, което довежда до „диабет тип 2“. В случай, че производството на инсулин съвсем намалее, настъпва диабет 1.

Захарният диабет нерядко има и психосоматична причина. При силен или хроничен стрес се увеличава продуцирането на така наречените контраинсуларни хормони, каквито са адреналинът и кортизолът. Те повишават кръвната глюкоза. Честото излагане на стресови фактори може да причини както инсулинова резистентност, така и да намали способността на организма да произвежда адекватни количества инсулин.

Самата диагноза „диабет“, някак звучи страшно и веднага придобива определени социални окраски. А истината е, че грижата за организма трябва винаги да е приоритетна и да възприемаме това, като знак просто да се погрижим за себе си – с добър хранителен и двигателен режим и с помощ от природата, можем да повлияем процесите и да се почувстваме значително по-добре.

ДиабеФор Глюко е натурален продукт, съдържащ патентован екстракт Silbinol от дървото Птерокарпус и Хром от обогатени дрожди. Той допринася за поддържането на нормална концентрация на глюкоза в кръвта и за нормалния метаболизъм на хранителните вещества в организма. Екстрактът Silbinol подпомага нормалните нива на холестерола и триглицеридите. Със своите специфични действия, той повлиява чувствителността на рецепторите към инсулина в самите клетки, като по този начин осигурява по-добро усвояване на глюкозата от кръвта в клетката и следователно намаляване на кръвната захар. Освен това благоприятства поддържането на нормално тегло. ДиабеФор Глюко не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Може да се приема дълго време, без да притежава странични ефекти. Можете да намерите в аптеките и без рецепта или online на www.botanic.cc.

Реклама
Реклама
Реклама