Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7161467 www.bgdnes.bg

Стоянович иска трима

Треньорът на "Левски" Славиша Стоянович вече е наясно с това какви футболисти иска да бъдат привлечени през зимната пауза в първенството. Той обсъди бъдещата селекция със собственика Спас Русев и хората в клуба вече са натоварени с търсенето на новите попълнения.

На срещата с бизнесмена специалистът е споделил, че освен Николай Михайлов се надява да бъдат привлечени още поне трима играчи. Стоянович иска още един вратар, тъй като сегашните Мартин Полачек и Божидар Митрев тотално разочароваха. Ще се търси и централен защитник. Причината е тежката контузия на Холмар Ейолфсон и все още точещите се преговори за нов договор с Давид Яблонски. Контрактът на Аймен Белаид също изтича в края на сезона, но на този етап не му е предложено продължение.

Реклама

Стоянович иска и изявен голаджия. Той ще трябва да се конкурира със Станислав Костов. Другите трима на този пост Серджиу Буш, Ривалдиньо и Луан Виана са далече от изискванията за класен голмайстор.

Това са трите поста, на които треньорът на "сините" държи отборът да бъде подсилен, за да може да се бори с "Лудогорец" и ЦСКА-София за титлата. Тепърва ще стане ясно кои ще са напускащите през зимата. За такива се спрягат Полачек, Митрев, Ривалдиньо, Серджиу Буш.

Стоянович разкри, че идването му в клуба не е било планирано предварително. Той даде обширно интервю за словенска медия, в което говори за обстановката на "Герена".

"Левски" е огромен клуб - обяви Славиша. - Не само за България, но и за Балканите, ако мога така да кажа. Когато се разходите из историята на "Левски", когато видите какво е постигнал и спечелил клубът и кой е носил фланелката му, то тогава бързо разбирате къде сте дошли. На всяка стъпка може да видите, че "Левски" е голям клуб. Именно заради това се радвам, че постигнахме добри резултати и сме по-близо до тимове, до които отборът не е бил близо в последните години. Вярвате или не, попаднах случайно в "Левски". Тогава почти бях подписал с клуб от северна Европа. Имах много неща на главата си в този момент и реших просто да отида при майка ми, която живее близо до българската граница, за да си почина. Тогава получих обаждане от български мениджър, който ми предложи работа в "Левски". Два часа по-късно получих обаждане от президента на клуба, а на следващия ден вече бях в София. Президентът веднага хареса как мисля за футбола и живота като цяло. Пожела да подпиша възможно най-скоро. Два дни по-късно вече бях треньор на "Левски"."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама