Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/7180709 www.bgdnes.bg

Фолклегендата Валдес: Евакуирам се от България!

Ума Търман и Силвестър Сталоун ме аплодираха на крака

"Скоро може не да емигрирам, а да се евакуирам от България. Тази държава се превърна в селска, разграбена и корумпирана страна. Преди дни се завърнах от турне в САЩ и Канада, където прекарах близо месец. Още не мога да се отърся."

Това сподели пред "България Днес" една от най-емблематичните фигури в родния попфолк Валентин Валдес. Изпълнителят на златните хитове "Боксер пич" и "И ловец съм, и рибар съм" разтърси българската общност с поредица концерти. Но след изявите зад граница идеята за по-продължително пребиваване в чужбина все повече се завърта в главата му.

Реклама

"Имам предложение да живея и работя в Норвегия, Люксембург и Лихтенщайн. Там нещата са на страхотно ниво. Хората не плачат, а работят. А в България ги гледам - взели по едно знаме и викат заученото "Българи, юнаци" на протеста. А като го питаш какво иска - оставка. Ама на кого и защо и какво трябва да се промени - не знае. Не става така", размишлява Валдес.

Фолклегендата разкрива, че обралият редица награди филм "Посоки" на режисьора Стефан Командарев му е донесъл голяма световна слава.

"Ума Търман беше председател на журито. Там бяха още Стивън Сегал. Силвестър Сталоун и още куп холивудски знаменитости. В момента, в който Герасим Георгиев-Геро, в ролята на таксиметров водач, пуска моята песен "Шофьор на такси", Търман и другите звезди стават на крака и започват да ръкопляскат. Страхотно просто!", разказва Валдес.

В припева на парчето от далечната 1992 г. се пее: "Ааа, искам аз! Ааа, първо аз! Ааа, дай към нас! Молят ме 3-те с глас. Ало, такси. Няма пари! Хайде гепи, мойте едри гърди!".

Певецът, който изпя и култовите парчета "Жега" и "Булка метър и половина", обича да се усамотява на излет в гората с кучето си, което е кръстил Рони Джеймс Дио - на покойния американски рок певец.

Реклама
Реклама
Реклама