Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/7182088 www.bgdnes.bg

Домашен суджук в марля

Необходими продукти:

500 г кайма

5-6 г сол

5-6 г черен пипер

5-6 г кимион

5-6 г чубрица

5-6 г къри

5-6 г захар

За овалването:

ронена чубрица, червен пипер

черен пипер по желание други подправки

Начин на приготвяне:

Каймата се омесва с подправките и се слага в плик, и се прибира в хладилника да предстои около 24 часа. След това се изважда и се оформят две големи саламчета. В чиния смесвате подправките за овалване по ваше желание и овалвате саламчетата. Марлята я разрязвате така, че поне да успеете да увиете саламчетата. Завързвате от единия край с конец, прекарвате така по цялото саламче и стигате до другия край.

Сушете в хладилника за 10 дни или навън на хладно стават по-бързо.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама