Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7183704 www.bgdnes.bg

Андреев бие на "Ориндж Боул"

Адриан Андреев стартира с победа на "Ориндж Боул". Това е неофициалното световно отборно първенство по тенис за таланти от 12 до 18 години в Плантейшън (САЩ). Водачът в схемата на 18-годишните Андреев надделя над Крис Родеш (Люксембург) с 6:4, 7:6(9).

Във втория кръг Адриан очаква победителя от срещата Лилиан Мармузе (Франция) - Марк Мандлик (САЩ).

Реклама

"Българинът е големият фаворит за титлата", обяви официалният сайт на турнира.

До момента само двама българи са печелили титлата в смятания за най-престижен турнир при юношите. Това са Тодор Енев и Григор Димитров. Първият спечели надпреварата до 18 години през 2000 г. Гришо триумфира през 2006 в турнира до 16 г. Двамата имат и по един загубен финал.

Андреев е водач и в схемата на двойки. Той е в дует с Антон Матусевич от Великобритания. Двамата спечелиха титлата при юношите на US Open през септември. В първия кръг те се изправят срещу Себастиан Джима (Румъния) и Джошуа Лапада (Канада).

Другият българин в схемата отпадна. "Щастливият губещ" Антъни Генов отстъпи на №6 в схемата Йонас Форейтек от Чехия с 2:6, 3:6. Генов замени в основната схема Симон-Антони Иванов, който е контузен.

Снощи участието си в турнира при девойките започна Даниела Димитрова. Българката се изправи на старта срещу американката Наташа Субхач.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама